Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Felsefe
 

Hayatın içinde kaybolmayanlar...

Hayatın içinde kaybolmayanlar...
 

Kimi insanlar zaman zaman hayatlarında boşluk hissederler. Boşlukta olan insan da sürekli arayışlar içerisindedir.

Çoğu insan böyle anlarda büyük bir heyecanla, hevesle, istekle yeni bir işe başlar, kimisi kendine uygun gördüğü spor faaliyetleriyle uğraşır, kimisi de sanatsal konulara, el becerilerini ortaya çıkartacak faaliyetlere yönelir yada dernek ve vakıflara gönüllü üye olur.

Aslında her insanın idealleri olmalıdır.. İster hayatı dolu olsun ister boşlukta olsun insan idealleriyle değer kazanır ve hayatını anlamlaştırır. Ve böylece Dünya' da kendi çapında izler bırakabilir.

Bu tür işler ilk başlandığında kişiye büyük rahatlama, huzur, heyecan ve işe yarıyorum hissi verir.Sonra zaman geçtikçe bu heyecanlar alışkanlık haline döndükçe, rutinleşmeye başlar ve insanı sıkar..Tabii bu durum kişiden kişiye değişir..Kimi insan yaratıcılığını gördükçe aynı zevk ve heyecan sonuna kadar sürer gider ve tükenmez..Kimini de belli bir noktadan sonra yine farklı arayışlar kendini heyecanlandıracak yeni arayışlar peşine düşürür.

Bu aslında sıkıcı bir durumdur. Bu şekilde kişinin memnuniyetsizliği hayatının her alanına yansır. Hem kendi zorlanır hem de etrafında ki insanlar.. Zordur sürekli yenilik peşinde koşmak yorar insanı.. Çoğu ev hanımlarını biliriz. O kurstan, bu kursa koşturup dururlar. Yada derneklerin, vakıfların gönüllü üyeliğini yaparlar. Çünkü kendilerine göre bir idealleri vardır, bir amaç peşindedirler..Bu tür sürekli faaliyet peşinde olan, birşeyleri yapmaya cabalayan insanları hep takdir etmişimdir.

Bence güzel uğraşlar, faydalı arayışlardır bunlar.. Hayatını boş ve anlamsız geçirmektense, akıp giden zamanın değerini bilmeden yaşamaktansa, bu tür yenilikler peşinde koşmak, yeni uğraşlar bulmak, ufacık da olsa mutlaka birilerine faydalı olabilecek ürünler, eserler, işler üretmek yaşantımıza anlam kazandıracaktır. Ve bunun kişide hissettireceği hazzı ve mutluluğuda başka hiçbir şey yaşatamaz.

Bu tür girişimci ruhlara destek veren tüm kuruluşlara da sonsuz teşekkürler..

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..