Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Yeni bir tat yeni bir dokunuş

Yeni bir tat yeni bir dokunuş
 

Her yeni şey heyecan verir hayatımıza..

Öyle değil midir hayatın her aşamasında, hangi konuda olursa olsun yenilikler her daim heyecan katmıştır ve yaşatmıştır biz insanlara... Çocuklukta da, gençlikte de, olgunluk döneminde aynı duyguları yaşatır ve hissettirir.. Bu yenilikler çocuklukta yeni eşyalar yeni giysiler yeni oyuncaklar şeklinde olur, gençlik dönemlerinde yeni okullar, yeni iş heyecanları yeni sevgililer şeklinde yaşatır kendini, orta yaşılıkta daha da bir ihtiyaç olur yeni heyecanlar yaşamaya. Monotonluktan iyice sıkılan bu yaş grubu her daim yeniliklere, yeni heyecanlara açıktır..

Hatırlayın çocukluğunuzu, eskiden sadece bayramdan bayrama alınan yeni giysilerin yeni pabuçların o cocuğa verdiği heyecanın nasıl olduğunu..Akşamdan yeni giysiler ve pabuçlar başucunda durarak bayram sabahına kadar heyecanla birlikte uyunmasını.Belli bir döneme kadar çocukluğumda bende bu duyguları yaşayarak ve hissederek geçirdim bayramlarımızı...Şuan çocuklara her daim yeni bir şeyler alınıp verildiği için giysiden pabuçtan duyulan heyecanı geçtim, en son teknoloji harikası herhangi bir hediyeden bile heyecan duymayan çocuklar için endişe duymaktayım..

Gençlik dönemlerinde her daim yenilik peşinde olan gençler sürekli heyecan içindeler.Böyle de olmalı.Sürekli aynı monotonlukta yaşanmamalı, razı olunmamalı, sınırlı olmamalı sahip olduklarımız..Ulaşılan her yeni başarı heyecan demektir..Kazanılan yeni okullar ve mezun olduktan sonra başarılan yeni işler, ulaşılan yeni kariyerler her daim heyecan duymamızı sağlar..Yeni sevgililer yeni arkadaşlıklar yeni aşklar heyecanlarına heyecan katar...

Orta yaşlılıktaki heyecan arayışları farklılıklar göstererek kendini ortaya çıkartır..Artık bu yaşlarda ne yeni giysiler, ne yeni pabuçlar, ne yeni kazançlar heyecan vermektredir...Bu yaşlarda artık hedeflenen kariyere ulaşılmış, istenilen başarılar peşpeşe kazanılmış, bol para kazanılmış, evlilikler, yaşantılar monoton bir yaşam tarzına dönüşmüştür..Hayatlarında ki en önemli unsurlar iş ve aşk yaşantıları sıkıcı bir şekilde seyrini devam ettirmektedir..

Senelerdir eşlerin birbirini aldatma seneryoları bu yeni heyecan arayışının bir kanıtı olarak gösterilebilir..Yasal olmayan fakat gizli olarak hayatın kabul görmüş gerçeği şeklinde kabul edilen yeni tatlar, yeni dokunuşlar bu yaşlarda daha da belirgin olarak ortaya çıkmaktadır..Bunun suçlusu yeniliklerin kişilerin hayatına heyecan katmasıdır..

Sonuçta ne şekilde olursa olsun kişinin hayatına yansıyan her yeni nesne, her yeni kariyer ve başarı, her yeni tat ve dokunuş heyecan yaşatır ve kabul edilse de edilmese de bunun arayışı sürer gider..

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..