Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayatta gizli yapılması gereken şeyler nelerdir?

Hayatta gizli yapılması gereken şeyler nelerdir?
 

Hayatta gizli yapılan şeyler yarısı yapılmaması gereken, diğer yarısı ise ayıp veya ne bileyim sözde yasak olduğu için yapamadığımız, yaptığımızda olumsuz sonuçlarla karşılaştığımız durumlardır. Yani yarısı suç, yarısı da ayıp ve günah.

Suç işlenmesi gizlilik gerektirir doğal olarak. Ve bu haldeki gizlilik konumuz dışında. Ayıp ve günah sayılan gizlilikte de bazı şeylerin alenen yapılmaması doğru olmakla birlikte bu konunun ayıp kısmının abartıldığı, günah (kötü, yanlış) kısmının ise yanlış algı ve düşünceler ile bozuk düzenden kaynaklandığı söylenebilinir.

Büyük ve küçük aptestinizi gizli yapacak, mahrem yerlerinizi saklayacak, elbette gizlice sevişecek cinsel ilişkide bulunacaksınız. Bunların dışında bazı sırları da saklamak gerekiyor. Hepsi bu. Buncacık şey ne kadar bir gizlilik yaratır ki. Hayatın üçte biri gizli.

Çünkü hayatın üçte biri suç ve bunlar gizli. Bir de bizim gizlediklerimiz var. İbadet de kabahat de gizli olurmuş. Hayatta duyduğum en aptalca söz. Yanlış bir şey yapmıyorsun ki  "kabahat de gizli" sözü ise açıkça suça teşvik.

Adam/kadın sevdiğini bile gizli olarak söylüyor. Ben duysam nolacak ki, Ahmet’e âşıksın. Gizlilik başkalarının bilmemesi, duymaması, görmemesi gereken şeyler. Başkalarının bilmemesi, duymaması, görmemesi gereken şeyler iyi şeyler olabilir mi? Niye bilmiyorlar, niye duymuyorlar.

Siz neleri saklayacağınızı biliyorsunuz, gerisi saçmalık! İnsanların rahatsız olacağı, sizin veya başkalarının utanacağı, bazı gizli zaaflarınızdan kaynaklanan siz ve ilgililer zarar göreceği için saklamanız gereken sırlarınız. Artı hayatınızı gizemli olarak da yaşayabilirsiniz. Kişiliğinize ve yaşamınıza karşı merak uyandırmak ve esrar katmak için zararsız gizlilik düşünceleri üretebilirsiniz.

Din ve ahlak konusunda hassasiyetiniz yoksa vücudunuzun mahrem olmayan yerlerini kendinize özgü bir karizma ve güzellik yaratacak şekilde açmanız, bilinmesinde mahzur olmayan duygularınızı dile getirmeniz, kendi güzelliğinizi (örneğin üzüm kartası saçlarınızı)ve yaşamınızdaki güzellileri (sevgilinizi ve aşkınızı) anlatmanız, keza diğer insanların güzelliklerini ve güzel yaşamlarını söylemeniz hiç kimseye zarar vermez, sadece hayatı güzelleştirir.

Bazı kimseler daha da ileri gidebilir, sırlarını da paylaşabilirler. Bunlar korkusuz insanlardır, yaptımsa yaptım. Biz insanların sadece yiyip içip gezdiklerini vs görüyoruz, biliyoruz. Bu durumda insanlar ne kadar basit ve sıkıcı oluyorlar değil mi? İnsanların yaşadıkları bundan ibaretse at gitsin. Etik kurallar nedeniyle sırlarını saklayanlar mezarda saklamaya devam ederler. Biz sizi ve hayatınızı merak ediyoruz. Kulağındaki küpeyi saklıyor. Görsem nolacak! Madem öyle niye takıyorsun.

Tabii ki dedikoducu kapı deliği farelerinin adiliği de bunda etkili. Anasını satayım öyle bir düzen kuracaksın ki yapanı değil konuşanı cezalandıracaksın! Ve bir şey gözden kaçıyor; bu dedikodu fareleri herkesin yaptığını anlatıyorlar ya aslında belki kendilerinin altında bir sepet cücük!

Hani her şeyimiz gizli ya suçlar da bunların arasına bir güzel gizleniyor. Özel hayat hırsızların, katillerin suçlarını gizlemek için icat ettiği bir şey. Nedir özel hayat ya! Ben senin o sakladığın, özel diye sınırladığın alanına girsem nolacak! Özel hayat saçmalığıyla hırsızlara katillere saklanma/kaçma şansı veriyorsunuz. Katil Dursun damına beyaz bayrak dikiyor "özel hayatın ihlali" Adam katil, kendini saklayacak, kaçacak filan. Sen de aynını yapıyorsun. Sen neyi saklayacaksın ki. Ayı Kazım'la yatmışsın. İyi etmişsin. Yaptımsa yaptım. Ne utanılacak ne de korkulacak bir şey! Tuvaletiniz, zorunlu çirkinlikleriniz, mahreminiz ve hakikaten saklamanız gereken sırlar/sırlarınız. Bunların dışında neyi saklıyorsanız doğru değil! Yarattığınız bu suni gizlilik ortamı nedeniyle suç ve suçlulara kolaylık sağladığınız için suça ortaksınız. Özel hayatmış, hadi ya! Özel hayat kurye Sofia'nın şeyinde sakladığı eroin!

 

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..