Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr. Serbey Selahattin ERBEY

http://blog.milliyet.com.tr/drserbey

01 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haydi gençler siyasete!

Ne günler gördü geçirdi, güzel ülkemiz…

Darbeler, muhtıralar, devrimcilik hareketleri, irtica ve laiklik tartışmaları…vs…

En önemlilerinden biri de; 80’ li yıllar…

Bu yıllardan sonra; gençlerimiz sürekli apolitize edilmeye başlanmış, mümkün olduğu kadar siyaset sahnesinden uzak tutulmaya çalışılmıştır. Adeta devlet politikası haline gelen bu yaklaşım, bugün öyle bir noktaya gelmiştir ki; gençlerimiz kendi aralarında bile siyaset konuşamıyor, konuşanlar da ses tonlarını duyulmayacak şekilde ayarlıyorlar.

Sesini yükseltmek isteyenler ise, siyasi partilerin gençlik kollarına girerek, partisinde söz sahibi olmaya çalışıyorlar. Ancak; mevcut siyasi partilerimiz gençlerimizi, maalesef seçim dönemlerindeki insan kaynağı açığını kapatan, afiş asan, broşür dağıtan ‘Gönüllü Askerler Ordusu’ olarak görmektedir. Böylece ucundan kıyısından siyasete atılarak ülkesi için bir şeyler yapma zamanının geldiğini düşünen gençlerimiz de diğerleri gibi ‘Depolitizasyon Kampanyası’nın kurbanları arasındaki yerlerini almaktadırlar.

Bu durum; nüfusunun yarısından fazlasının 30 yaşın altında olan bir ülke için gerçekten vahiminde ötesindedir.

Hani hep gururla söylüyoruz ya; Avrupa’nın en genç ülkesiyiz diye; tamam ama bu çoğunluğu kim temsil ediyor? Asıl önemli olan nokta burası…

Artık sizce de sadece tepeden inmeci bir yaklaşımla söylenenleri uygulayan değil de; üreten, düşünen, tartışan, ülkenin geleceğinde aktif rol oynayan bir neslin zamanı gelmedi mi?

Kendimiz için,

Sevdiklerimiz için,

Ülkemiz için…

Haydi Gençler Siyasete…

Dr. Serbey Selahattin ERBEY

 
Toplam blog
: 2
: 741
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İzmir' in Bayındır ilçesinde doğmuş olup, ilköğrenimi Kazım Dirikİlkokulu, orta ve lise öğrenimimi y..