Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Kozmetik
 

Haydi güzelleşelim :)) (1)

Haydi güzelleşelim  :))   (1)
 

Cilt bakımı için pahalı ürünlere hiç gerek yok aslında. Her evde bulunan ürünlerle güzelleşebiliriz.

Hele bu kriz ortamında bunları öğrenmek , benim gibi her yaşta güzel olmaya meraklı kişiler için bulunmaz fırsat. Bir çok tarif buldum ama bazıları gerçekten çok basit ve kolay. Bu yazımda ilk olarak bu basit tarifleri sizlerle paylaşacağım.

Hemen söyleyeyim bu uygulamaları erkekler de yapabilir.

Yoğurt Maskesi:Bir çorba kaşığı süzme yoğurt, bir çorba kaşığı salatalık suyu , bir kahve kaşığı limon suyu , bir kahve kaşığı zeytinyağı , hepsi birbirine karıştırılır ve cilde sürülür. 15-20 dakika bekletildikten sonra temizlenir.
Yoğurt maskeleri özellikle kuru ciltler için yararlıdır. Cilde duruluk kazandırır.

Patates Maskesi: Orta boy iki patates haşlanır ve ezilir. İçine bir miktar toz süt ve yumurtanın sarısı konulur. Hepsi karıştırılır. Bir kap içinde yüzün dayanabileceği sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra yüze sürülür. Yüze sürüldükten sonra maskenin üzeri bir havlu ile örtülür. Bu maske kuru ve hassas ciltlerde uygulanır ve cilde canlılık verir.

Salatalık Maskesi: İki salatalık rendelenip püre haline getirene kadar ezilir, içine iki kaşık yoğurt katılarak karıştırılır. Yüze uygulandıktan sonra 20 dakika beklenir ve ılık suyla durulanır.


Muz Maskesi: Lekesiz olgun bir muzun yarısı ezilerek iki çorba kaşığı nemlendirici kremle karıştırılır.Maske yüze sürülür ve 15 dakika beklenir.Daha sonra maske temizlenir. Haftada bir kez uygulanması yeterlidir.

Maydanoz Maskesi:Çiğ maydanoz biraz limon suyuyla karıştırılıp yüze sürülür. Daha sonra bir müddet beklenir ve ovarak yüzden çıkartılır.

Çay Maskesi: Genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır, cildin rengini canlandırır. Yağlıya yakın normal ciltler içindir. Bir iki kaşık çay demlenir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan demlenmiş çaydan bir çorba kaşığı alınır ve iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırılır. Daha sonra maske yüze sürülür ve 10 dakika beklendikten sonra silinir. Haftada iki kez uygulanması yeterlidir.

Lor Peynirli Bal Maskesi:İki yemek kaşığı lor peyniri , bir yemek kaşığı bal ile karıştırıldıktan sonra yüze sürülür. Bir müddet bekletildikten sonra yıkanır.

Bal Maskesi:Bir yemek kaşığı süzme bal , bir yemek kaşığı un ve bir yumurtanın sarısı ile karıştırılır.karışım yüze sürülür ve bir müddet beklenildikten sonra silinir. Bu maske ciltteki pürüzleri giderir ve her cilt tipine uygundur


Haydi dostlar kolay gelsin, inşallah faydasını görürsünüz.

Sevgimle...
 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..