Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Haydi Haiti'ye yardıma...

Haydi Haiti'ye yardıma...
 

Tüm İnsanlık adına haydi Haiti'ye...


Amerika'nın Newyork kentinden Jacqueline Novogratz |adlı hanımefendi'den aldığım anlamlı maili sizlerle İngilizce'si ve Türkçe'siyle yorumsuz olarak paylaşıyorum ve İnsanlığı Haiti'ye yardıma davet ediyorum..

Mailin İngilizcesi:

Dear Ahmet Metin,

I've heard from many of you asking for suggestions of where to give and what to do in light of the devastation taking place in Haiti. It is impossible to look at the extraordinary photographs of destruction and despair without feeling your heart twist, wondering what it will take to rebuild and how long that process will require. Right now, of course, the world's focus must be on helping the millions of victims survive. As soon as that situation is stabilized, however, we need as a world to help Haiti build for a better future. That will take much more than money, but a more determined insistence on establishing the right policies and infrastructure to enable markets to work, better education for all, and investments in entrepreneurs that won't stop until they have solved tough problems or created significant numbers of jobs.

There are many organizations doing good work in Haiti, and Acumen Fund recommends two. Partners In Health http://www.pih.org/> has been committed to helping Haitians for more than two decades; and supporting them will enable greater focus on both short-term relief as well as longer-term investment. Architecture for Humanity www.architectureforhumanity.org/> will focus on the longer-term by building critically needed housing and community structures. We are proud to know the entrepreneurs behind the organizations and can vouch for their quality as individuals focused on doing the right things.

I hope this helps in some small way. We stand in solidarity with our Haitian brothers and sisters and with people all around the world who are seeing how much we need one another, how interconnected we are, and how much each of us can do.

In peace,
Jacqueline

Jacqueline Novogratz | CEO | Acumen Fund
type="text/javascript"> 76 Ninth Avenue, Suite 315, New York, NY 10011
www.acumenfund.org

Mailin Türkçesi:

Sevgili Ahmet Metin, ben, kendisinin verilecek önerileri için sorarken sizin birçoğunuzdan duydum, ve harabiyet almasının ışığında yapmanın, Haiti'de ne yerleştirdiği. Senin kalbinin, kıvırdığını hissetmeden yok olma ve umutsuzluğun alışılmadık fotoğraflarına bakmak için imkansızdır, onun, neyi tekrar inşa etmeyi alacak olduğunu merak etmek ve, ne kadar uzun, işleme tabi tutan, gerektirecek. Şu an, tabii, dünyanın odağı, kurtulmak için kurbanların milyonlarcasına yardım etmekte olmalıdır. O durum, dengelenince, yine de, biz, bir dünya olarak daha iyi bir gelecek boyunca inşa etmek için Haiti'ye yardım etmeye ihtiyaç duyarız. O, paradan çok daha fazla alacak, ama bir daha çok, çalışmak için doğru politikalar ve altyapıyı kurmakta pazarları sağlamak için ısrarı kararlaştırdı, herkes için daha iyi eğitim, ve durdurmayacak olan organizatörlerde yatırımlar, onlar, sert problemleri çözünceye kadar veya önemli birçok işi yarattı.
Haiti'de iyi işi yapıyor olan birçok organizasyon vardır, ve zeka keskinliği birikimi, iki tavsiye eder. Sağlık< wwwde="" ortaklar.="" pih.="" iki="" on="" yıl="" daha="" çoğu="" boyunca="" haitians'a="" yardım="" etmeye="" yapıldı;="" ve="" onları="" desteklemek,="" daha="" uzun="" vadeli="" yatırıma="" ek="" olarak="" her="" iki="" kısa="" vadeli="" ferahlıkta="" daha="" büyük="" odağı="" sağlayacak.="">< www="" için="" mimari.="" architectureforhumanity.="" odaklayacak,="" kritik="" bir="" şekilde="" geçerek="" inşa="" etmek="" için="" daha="" uzun="" vadeli,="" yer="" sağlamaya="" ihtiyaç="" duydu,="" ve="" toplum="" yapıları.="" biz,="" organizasyonların="" arkasında="" organizatörleri="" bilmek="" için="" gururluyuz,="" ve="" bireylerin,="" doğru="" şeyleri="" yapmakta="" odakladığı="" gibi="" onların="" kalitesi="" için="" kefil="">
Ben, bunun, bazı küçük yolda yardım ettiğini umarım. Biz, bizim Haitili erkek kardeşlerimiz ve kız kardeşlerimizle dayanışmada ve bizim, birbirlerine, nasıl bizim olduğumuz interconnectedin olduğunu ne kadar ihtiyaç duyduğumuz görüyor olan dünyanın bütünüyle etrafında insanlarla dururuz, ve her birimizin, ne kadar yapabildiğimiz.
Barışta, dokuzuncu bulvarın olduğu Jacqueline Jacqueline Novogratz CEO zeka keskinliği birikim 76, takım 315, New York, NY-10011 www. Acumenfund. Org
Yorumu siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..