Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Hayırlı bir yere kullanılacağını bilsem akıllı telefonlara yıllık 100 TL vergi konulsun derdim

Hayırlı bir yere kullanılacağını bilsem akıllı telefonlara yıllık 100 TL vergi konulsun derdim
 

Ülkemizde ne kadar acayip acayip vergiler var biliyorsunuz… 1 liraya bile mal olmayan benzini devlet vatandaşına 5 liraya satıyor; 4 lirası vergi. Zengini de fakiri de haklı olarak isyan ediyor çünkü hepsine yansıyor. Sonra dünyanın en pahalı benzinini niye biz kullanıyoruz ki boru döşemişiz geliyor, sırtımızda mı taşıyoruz. Ya da Aydan mı getiriyoruz, hemen yanı başımızda…

E şimdi bundan böyle vergi alırken bizim söylediğimiz çok mantıklı. Adam en kötüsü 1000 TL’lik telefon kullanıyor. Belki 40 milyon kişi var. Yılda 100 TL hiç kimseye dokunmaz. Telefon değil ama akıllı telefon lüks sayılır yani.

1 liralık benzini 5 liraya satıyorsun, 4 lira vergi alıyorsun… Bu söylediğimiz daha mantıklı ve daha vicdanlı. Madem böyle 2000-3000 TL’lik telefon kullanıyorsun bu keyfin bir bedeli olur.

Şu anda akıllı telefonları satın alırken zaten vergi ödüyoruz. Ben ayrıca kullanırken yılda kullanıcıdan alınacak (memleket hayrına) 100 TL vergiden bahsediyorum.

40 milyon telefon 4 milyar lira, yılda en az 1 milyar dolar vergi. Toplaması da kolay vergisini vermeyeni kapatırsın. Bu kişiler yine telefonlarıyla ilgili yılda bu kadarcık bir parayı kim bilir nerelere veriyorlar, 100 TL de ülkelerine versinler.

Bu parayla ne yapılır? Yılda 100 bin kişiye iş imkânı sağlayan yatırım yapılır. Gündeme getirsen isyan başlar. Vermek istemediklerinden değil, doğru yere gideceğinden emin olmadıkları için.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..