Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

20 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Hazine Haksızlığı

Hazine Haksızlığı
 

Keselerin ağzı açılacak, paralar etrafa saçılacak.


Erken seçim kabul gördü ya, 24 Haziran’da evlerde erkenden sandığa gitme telaşı yaşanacak. Keyfi olmasa da vatandaş zaman ayırıp ülkesinin geleceğini belirlemek için elinden geleni yapacak. Ya vebale girecek yahut üzerinden sorumluluğu atmış olmanın rahatlığıyla vebalden kurtulduğunu sanıp vicdanını rahatlatacak…

Hazine kesenin ağzını açmış bile, partilerin bünyelerine göre bütçe dağıtımı yapacakmış. Ülkenin halkı, hakkından ayrılan bu paya bakacakmış. Sonrası açıklar nasıl kapanacakmış? Bunu sormasak da olurdu. Bir yolu bulunurdu…

Ülkemizde evsiz, işsiz, eşsiz, dermansız, hatta çoğumuzun basit gördüğü şeylerin özlemini çeken birçok insan var. İlgililer bundan habersiz.

Her seçim israf, masraf, gürültü, patırtı; oy anam ben bunlara nasıl dayanam?

Dayatma anonslarla otobüsler sabah akşam sokağımda dolaşacak. Kulaklarım kapımın zil sesini bile duymaz olacak. Uykularım bölünecek, sıhhatim harap olacak.

Sahi hazineden yapılan ödemelerin karşılığı kimden toplanacak? Bütçe açık verirse, nasıl kapanacak? Bu kadarla kalsa, oy pusulasına yapılacak masraflar falan neyse desek, sandık görevlilerine de ödenek verilecek… Hazinemiz uzun uzadıya tüketilecek paraların miktarını nasıl hazmedecek?

Milletvekili aday adayları da binlerce para yatıracakmış, adaylığını koyacağı partiye. Partilerin kasası dolacak, amma o parayı veren herkes düdüğünü alıp çalamayacak. Hayli yüklü miktar boşa gitmesin diyerek, vekil aday adayı, aday olabilmek için başka türlü paralarda saçacak çevresine; kapı kapı dolaşılacak, vatandaşa şirinlikler yapılacak, riyalar etrafa saçılacak. Vesaire. Vesaire.

Saymakla bitmeyecek detaylara dalmayalım, okları üzerimize almayalım. Lakin şu kadarcık daha söyleyelim.

Hayat bu dünyadan ibaret değil ki, günü gelince hazinenin hazmını zorlaştıran hesaplar nasıl verilecek?

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..