Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Hedef İsim: Meral Akşener

Hedef İsim: Meral Akşener
 

Meral Akşener


1956 yılında İzmit Gündoğdu köyünde doğdu. Tahir Ömer-Sıddıka kızı.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu.Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora yaptı. Yıldız ve Kocaeli Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
 
Uzun süre Tansu Çillere özel olarak yardım eden Meral Akşener, DYP liderinin isteğiyle politikaya girdi. Çiller onu önce 1994 yerel seçimlerinde Kocaeli Belediye Başkanlığına aday gösterdi.Ancak Meral Akşener seçilemedi.Tansu Çillerin kurduğu Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfının başına getirilen Akşener, 1995te DYP Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. 24 Aralık 1995 seçimlerinde Çillerle beraber İstanbul’da aynı bölgeden milletvekili seçildi. Milletvekili seçildikten sonra, DYP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Bu görevdeyken verdiği demeçlerle basını tehdit ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istendi.İçişleri Eski Bakanı. İngilizce biliyor. 19. ve 20. Dönem İstanbul Milletvekili. Evli ve bir çocuk annesi.
 
Meclise DYP’den giren ve AKPnin kuruluş çalışmalarında bir süre yer alan daha sonra Bağımsız olarak Kocaeli Milletvekili seçilen Meral Akşener, 2001 yılında  MHPye katıldı. 20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi.
 
A Haber’de yayınlanan programda, Mehmet Barlas’ın oğlu Cemil Barlas ile Latif Erdoğan’ın “kaseti var” iddialarına karşılık Akşener, “Avukatıma talimat verdim. Hemen bugün mahkemeye veriyoruz” dedi. Hürriyet’e konuşan Akşener, hakkındaki asılsız iddiaları gündeme getirenler hakkında “Müslüman görünüşlü münafıklar” ifadesini kullandı. 
 
Böyle asılsız iddialarla, partisi MHP’nin tartışmaların içine çekilmek istendiğini de söyleyen Akşener, “MHP’yi benim üzerimden tartışmaların içine çekmek istiyorlar. Ancak 8 Haziran’a kadar hukuk konuşacak” dedi. Akşener, televizyon hakkında RTÜK’e de şikayette bulunduğunu belirtti.
 
Havuz medyanın önde gelen kanalı a haber de ortaya atılan iftiraya şaşırmamak lazım. Çünkü onlar ne emir geliyorsa onu yapmak zorundalar. Sistem böyle kurulmuş takır takır işliyor. 7 Haziran seçimlerine ilk defa güçlü bir şekilde hazırlanan muhalefet partilerinin hedef haline gelmesi normaldir. MHP’nin de en popüler milletvekillerinin başında gelen Meral Hanım’ın da hedef olması şaşırtıcı değil fakat böyle çirkin bir iftira ile anılması bile kötü bir durum.
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..