Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '21

 
Kategori
Dünya
 

HELLE ÇORBASI İÇERSENİZ!

Her meclisten her karar çıkmaz. Her meclis en nihayetinde katılımcıları kadar kaliteli kararlar alabilir. Bir meclis kurulma amacına uygun kararlar alabileceği gibi, eğer bu meclis âlimler meclisi ise âlimlere yakışır kararlar alabilirken, hırsızlar meclisinden çıkacak kararlarda talan ve yağma planlarının olacağı açıktır. Burada meclis üyelerinin bizzat kimler tarafından nafakalarının da ödendiği, kimler tarafından himaye edildikleri önemlidir.

1949 yılında kurulan Amerika-Türkiye Eğitim komisyonunda dört kişi Amerika tarafından, dört kişi de Türkiye tarafından belirleniyordu. Türkiye tarafından belirlenenlerin nitelikleri ve hesap verebilecekleri merci belirsizken, Amerikan tarafı Amerika Dışişleri tarafından tayin ediliyor ve düzenli olarak Amerika tarafında rapor vermekle yükümlüydüler. Ayrıca bu karma eğitim komisyonunun başında Amerika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyükelçisi başkanlık etmekteydi! Kararlarda anlaşmazlık olduğunda diyelim, kuruldaki üyeler anlaşmazlığa düşünce başkanın kararı geçerliydi! (Ersal Yavi Kurtarılan Bir Ülke Nasıl Batırılır sayfa 99,100) Türkiye 2. Dünya Savaşına girmemişti, buna rağmen nasıl olur da böyle bir teslimiyetçi yapıyla eğitim sistemine tam bir kontrol ve denetim uygulatma yolunu seçti denebilir. Çok şey diyenlerin esasında çoğu şey bilmedikleri şeylerden ötürü boşa zaman kaybıdır. Bir meclisin ne olduğuna bakmayın siz, ne kararlar almış, o kararların neticesi ne olmuş ona bakın siz. Adındaki kutsal ifadeler, milliyetçi veya Atatürkçü ifadeler aldıkları kararları perdelemek üzere özenle seçilmişse onların kuzu kılığında kurtlar olduğundan her aklı yeten şüphe duymakta haklıdır, şüphe duymaması ise aymazlık olabilir.

Adı sanı ne olursa olsun birliği sağlamaya çalışan insanlar vardır. 1949 yılından bu zamana ki esasında bu planlar 1947 öncesinde esasen hazırdı, sadece birilerinin evet demesi gerekiyordu, evet deme ihtimali olanlar doksan yıl yaşadı, hayır deme ihtimali çok güçlü olanlar ise henüz 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yerseniz karalahana dolması var, içerseniz helle…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..