Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Hem ısınalım hem de çoğalalım

1.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda Bakan Bey konuştu;

-Fındık, enerjisi yüksek bir ürün. Fındık yiyin, üşümezsiniz.

Doğal gaz faturalarının bütçeleri yaktığı bir zamanda ilaç gibi öneri. Sağolasınız Bakan Bey. Yüce Allah'ım(c.c) sizin gibi ilginç fikirli büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin.

Isınmak için, günde ne kadar yemeliyiz fındık? Doğal gazdan, odun veya kömürden ucuza gelir mi fındık yiyerek ısınmak? Eğer ucuza geliyorsa rahatlar biraz olsun bütçemiz. Fındık yiyerek hem ısınır hem de Başbakan'ımızın
''En az üç çocuk'' önerisini gerçekleştiririz.

Anne tarafından Sürmene'liyim. Laz akrabalarım fındık üretirler. Fındık yiyerek ısınırken akrabalarımın bütçelerine de katkıda bulunmuş olurduk.

Sınıf öğretmenliği yaptığım köy okulunda soba ile ısınıyoruz, yakıtımız odun. Odun tüketmek orman tüketmektir.

Üşüdüğümüzde, öğrencilerimle beraber yeriz fındık ısınırız. Böylece kurtulmuş olur ormanlarımız da. Bir taşla dört kuş. Her yiğidin harcı mı? Benim memleketimin Bakan'ı böyle olur işte. Bir taş atar. Pir atar.

Ha bu arada, benim Sürmene'li akrabalarım fındığın dışı ile ısınıyorlar benim bildiğim. Haberlari oniki'den sonra izlediğimden; Bakan Bey'in ''Fındık yiyin ısının'' derken gülmesine bir anlam veremedim. Sahi, Bakan Bey neden
güldü acaba?

Ben Erzurum'luyum baba tarafından. -33 derecede ısınabilir mi Dadaş hemşerilerim fındık yiyerek. Buna da bir açıklık getirse Sayın Bakan'ım.
 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..