Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Hemşire çıldırdı

Hemşire çıldırdı
 

SENİ UNUTMAYACAĞIZ


Malumunuz son günlerde bir kene muhabbeti aldı başını gidiyor.

O kadar olaylara eğitimlere rağmen hastalığı bilende var bilmeyende, keneyi tanıyanda var tanımayanda. Her ne olursa olsun durum şakaya gelecek gibi değil bir çok insanımız hayatını kaybetti kene ısırması yüzünden. Hatta ısırılmadığı halde son olarak görev başında bir sağlık personeli hayatını kaybettti.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi köroğlu ünitesinde çalışan genç hemşire Arzu Ögren kene tarafından ısırılmadığı halde enfeksiyona maruz kalmış hayatını genç yaşta kaybetmiştir. Öncelikle tüm sağlık camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Sağlık çalışanları malesef bu ve bunun benzeri bir çok enfeksiyonu bilmeden alıyor. Henüz orta okulu bitirip sağlık meslek liselerinde eğitim görerek mesleğe başlayan hemşirelerimiz bu gün dili, dini, ırkı, yaşı, cinsiyeti ne olursa olsun insan ayırımı yapmadan halka hizmet sunarken yaşamış olduğu bir çok olumsuzluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Bunun karşılığında aldığı para her ne olursa olsun bu tartışılır. Trafik kazalı bir vatandaşa müdahale ederken sanki kendi yakını gibi elinden gelenin en iyisini yaparak onu hayata döndürmeye çalışıyor. Kaybettiği hastası için ağlıyor.

Depremde kendi çocuklarını boş araziye bırakarak göreve koşan sağlık personelleri tanıdım ben. Sizler sıcak yatağınızda yatarken hasta olan annenizin ıslak çamaşırlarını değiştirir, babanızın altını temizler, ateşi çıkmış çocuğunuzun ateşini düşürmeye çalışır; belki kendi çocuğu da evde hasta yatarken. Büyük özveri ile çalışan hemşirelerimiz yerine göre hastaya annelik yerine göre ablalık yerine göre bir evlat gibi yakınlık göstererek psikolojik olarak hasta moralini yükseltip tedavinin başarılı olmasını sağlar. Evlatlarından görmedikleri yakınlığı hizmeti hastalar hemşirelerden görür.

Sözün kısası:

Son haberlere konu olan "Ameliyathanedeki hastada kene gören hemşire çıldırdı ve iğneyi tüm ekip arkadaşlarına batırdı" başlıklı yazıyı okuyunca yapılan yorumlar
-Böyle insanları görevden alsınlar.

-Bu kadın çıldırmış ne işi var bu görevde.

-Kadının psikolojik sorunları var. Çileden çıktım bu yazıyı yazmaya kendimi zorunlu hissettim. İlk önce sağlıklı bir insan bunu yapar mı? Kendinizden pay biçin lütfen bu haber acaba ne kadar doğru yapılmış olayın aslı astarı nedir ?

Uzaktan ahkam kesmesi kolay bir meslek bu kadar çabuk harcanır mı. Üstelik bu meslek toplumda en kutsal olan ve bu mesleği seçenlerin bunu bilerek bir çok fedakarlığa katlanarak yapmış olduğu bir meslek. Henüz hayatının baharında gencecik meslektaşlarını kayıp etmiş insanların bu tür tepki göstermesi normal olamaz mı? Herkese sağlıklı uzun bir ömür diliyorum. Sevgilerle....

 
Toplam blog
: 21
: 1338
Kayıt tarihi
: 05.10.07
 
 

1967 doğumluyum. Evliyim. 2 oğlum var. MYO mezunuyum. Hayatı, insanları ve gezmeyi çok seviyorum. İş..