Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Hepimiz Mehmet olabilir miyiz ?

Hepimiz Mehmet olabilir miyiz ?
 

Gazetede "Hepimiz Mehmet 'iz " bir baslik okudum. Olamayiz cunku askerlikten kacmak icin cesitli yollari deneyenler var... Bunlarin icinde bazi devlet buyuklerimizin yakinlari da .

Daha once de bir yazi yazistim bu ana babanin bir Memedi var diye. Memedi yitireli yillar oldu onun ardindan kac Memed yitti, sanirim istatistiklere gecmistir.

Nette haberi okuyunca icim sizladi. Artik akacak gozyasi kalmadi kurudu gozpinarlari. Asker olmak istemeyen oglumu suclamiyorum. Ya da burada beni Turkiye ye yollamayin askere gidince kardesi kardese vurduracaklar diye ilgililere yalvaran gencleri suclamiyorum. Goz gore gore olume gitmek ...

Bugun Yomiuri gazetesinde Turkiyede 15 askerin oldurulmesi ile ilgili haber ve ilgililerin gorusleri yazili idi. Irakta ki Kurt bolgesinin bir yetkilisi Jamal Abdullah "We are not concerned with this issue because these clashes and shelling happened indise Turkish territories. This is a Turkish internal problem ." demis . Iyi halt etmis. Agzim bozuldu. Kuzey Irakta bir devlet kurup Turkiyenin bir parcasini da ona dahil etmek isteyen de biz miyiz ?

Teroristleri orada egitip destek saglayip saldirtan karanliktaki gozler onlar degil de benim resimdeki kedimin gozleri sanki.

Gazete devam ediyor ABd ve AB, PKK yi teror orgutu ilan etmektedir diyor ama onlara destek sagladigini nedense yazmiyor.

Sorunu ardindaki gucler belli. Sayin devlet buyuklerimiz Ta Amerikalara gidip konusuyorlar ama bir turlu soruna cozum bulamiyor sinir otesine gecmemiz saglanmiyor. Gecsek ne olacak. Yine canlar fidanlar buyumeden olecekler yine analar babalar nisanlilar hanimlar aglayacak. Cocuklar babasiz kalacak ..

Nereden tutarsaniz ip bir kopuyor. ABD kendi ulkene don baska ulkelere demokrasi goturmeye calisma. Cunku kas yapayim derken goz cikartiyor... ortaligi kan golune ceviriyor ulkeleri birbirine dusman ediyorsun. Katlettigin yerlileri ve kole olarak kullandigin Afrikalilari kolla once.. Aa bir de Meksika dan sizanlara insanca yasama olanagi sagla .

Cok kizginim, kirginim cok .....

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..