Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '18

 
Kategori
Siyaset
 

Hepiniz Sorumlusunuz!

Hepiniz Sorumlusunuz!
 

15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" söyleminden sonra bugüm Mehmet Metiner de şunları söyledi; "15 Temmuz darbe girişiminden 15-20 gün önce bilgi verilmesine rağmen bazı bakanlar ve istihbarat yetkililerinin ciddiye almadılar"..

Türkçesi şu; Darbe yapılacağı biliniyordu, yetkililer elleri kolları bağlı oturuyorlardı.

Edebiyat öğretmenimiz Gönül hanım şöyle sorardı soruyu; 'Elleri ve kolları bağlı' deyimini cümle içinde kullanınız..

Cevap olarak da şöyle yazardım mesela; Yeniçeri askerleri o dönemde suçluları yakaladıktan sonra  saray'a getirir, kaçmasınlar diye yakalamış oldukları suçluları sandalyeye ellerini ve kollarını bağlarlardı.

Bakanlarımızın durumu öyle değil tabiki.. Umursamadıklarını söylüyor Metiner. Yani 'bazı bakanlar' darbe istihbaratını ciddiye almadılar demek istedi..

Bir..(Çok özür dilerim) 'Darbe!' bu yahu başka şeylere benzer mi? Merak içindeyim acaba bu bakanlar neleri ciddiye almakla mükellef'ler?

Şunu da ifade etmeden geçmek istemem Yüce Türkiye cumhuriyeti meclisi'nin bombalanması ve meclis prestijinin bu denli densizce bu denli kahpece sarsmalarına iki bakan'ın istihbaratı ciddiye almamalarına bağlanılmasını da kendi adıma kabül etmiyorum. 

Bana, 251 insanımızın hayatına mal olan 15 Temmuz kanlı darbe girişimini gerçekleştiren gerçek suçluları bulmak zorundasınız eyy yönetenler!

Susturamayacaksınız...

Unutturamayacaksınız..

Ben halk'ım, ben güçlüyüm. Eninde sonunda bu kanlı darbe girişiminin asıl sorumlularının bulunması için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Gerçek suçluları bulmak siz bütün siysilerin işidir görevidir, cehepesi akepesi mehepesi hedepesi iyipartisi ile. Hepiniz sorumlusunuz!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..