Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '16

 
Kategori
Siyaset
 

Hepsi birer oyuncu!

Hepsi birer oyuncu!
 

Washington'un isteği doğrultusunda halkın eğitim bağlamında daha az gelişmişlik hedeflenerek Köy Enstitülerinin kapatılmasından sonra yalan yanlış yazılmış tarih ders kitaplarından topluma aktarılmış olan çelişkiler çok şükür siyasilerin gayretleriyle tartışılarak toplum doğruları öğrenmeye başladı.

Sözde Ermeni soykırımını de öğretdik, Yavuz Sultan Selim'in kırkbin Alevi'yi kılıçtan geçirdiğini de, Lozan Antlaşmasını da!

Ama Lozan antlaşması konusunda çelişki devam ediyor.

Durunuz..

Lozan Antlaşması, yeni kurulan devletimizin tapusu mudur? yoksa birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya mı çalıştılar?

Bi papatya falımıza bakalım hele..

Tapu mu? yutturmaca mı?

Tapu mu? yutturmaca mı?

*

Ne tesadüf ki, bir önceki yazımda Pelin Batu hayranı olduğu Desmond Tutu'nu "Affetmenin kitabı" adlı kitabından söz ederek Tutu'nun şu sözlerin altını çiziyordu; "Bugün pek çok ülkede ezilenlerin intikamı yüzünden yeni mağdurlar doğarken cehennemin tanımını yapıyor. İntikam alırcasına yaşayan, ama aslında birer ölü olanların iktidarı. Affetmek unutmak değil. Zulümleri unutmayın ama affedin. Affetmek başa bir şey. Geri vurmayı tercih etmemektir affetmek. Zehri içimizde taşımamak demek affetmek."

Bugün pek çok ülkedeki siyasilerde hata bulmuyorum aslında. O liderler ki, tamıtamına iktidar ve muhalefetiyle endirekt olarak Washington'a ve bazı AB ülkelerine bağlıdırlar. Fiiliyatta göremezsiniz bağlılıklarını ama durum budur.

Liderler özel donanıma sahip kişilerdir. Mesela bir çok ülkelerdeki liderler siyaset sanatını tiyatro sanatı gibi yapabilme yeteneğine sahiptirler.

Mesela tarih ile ilgili çelişkili söylem ve yorumlar o gün için toplumun enerjisine olumlu yansıyacaksa söylem ve yorumlarını toplumun o günkü enerjisine göre yaparken, bir diğer zamanda gene toplumu yönlendirmek adına söylem ve yorumlarının tersini söyleyebilmektedir.

İşte bu bir özel donanım durumudur!

*

Siz ne sandınız!?

Sözü edilen ülke liderleri ülke sınırlarının kaldırılmasını isteyip tüm dünya insanlarının kolkola kardeşçe yaşamalarını istediklerini mi sandınız?

Savaşların sona erdirip, çocukların çamurda tozda oynayarak uçurtmalarını özgürce uçurabilecek ortamın sağlanabilmesini istiyorlar sandınız?

Hepsi oyuncu!  

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..