Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Blog
 

Her blogger'ın anlaması gerekenler

Her blogger'ın anlaması gerekenler
 

Yaklaşık 3 yıldır bloglarla uğraşıyorum. Uğraşmanında ötesinde blog konusunda dünyadaki gelişmeleri de takip etmeye çalışıyorum.

Gerek yeni başlayanlar gerekse uzun süredir uğraşanların blog konusunda ANLAMALARI gereken bazı noktalar var:

1- Her okuyucunun bir fikri vardır ve hepsi kendini haklı görür. Sizinle hem fikir olanda olmayanda olacaktır. Herkesin fikrine değer verin, bir dsohbet başlatın.

2- Herkesle aynı şeyi yazıyor olmak sizi görünmez kılar. Herhangi bir yerde okunabilecke bir şey için neden siz tercih etsinler?

3- Bir önceki maddenin farklı bir söylenişi: farklı yazmak farkedilmenizi sağlar. Bu kuralı sürekli tekrarlayın . Değişik ve ilgi çekici şeyler ile farkedilirsiniz. Hiç kimsenin göndermediği bir bilgi, hiç yazıya dökülmemiş kavramlar, fırsatlar vb.

4- Aslında yazdıklarınıza karşı olanların sizin yazınızı okumaları taraftarlarınızın okumasından iyidir. "Ben de senin gibi düşünüyorum" diyenlere sıkılabilirsiniz. Milleti provoke edin (kötü anlamda değil sadece tartışma anlamında) Duygular yanıtları ortaya çıkarır.

5- Okuyucularınızın sadece küçük bir kısmı yorum bırakacaklar. Eğer yüzlerce yorum alacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Bazende yazdıklarınız öyle bir tetiklerki insanları gerçekten onlarca yorum alabilirsiniz.

6- Hep aynı kişiler yorum bırakacaklar. Bu iyi bir şeydir. Sürekli bir okuyucunuz olduğu anlamına gelir.

7- Sayfanızı ziyaret edenlerin sayısı kimsenin ilgisini çekmez. Çok ziyaret ediliyor olmak değil okunmak önemlidir.

8- Kimlerin sizi okuduğunu iyi irdeleyin. Blog’unuzun trafiğini iyi analiz edin. Ne yazacağınız konusunda en önemli ipucu oradadır.

Yukarıdakilerin hiçbiri zor değil. Sadece birkaç dakika ayırıp bu işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi düşünün. Gerçekten bakmayı ve görmeyi aynı anda yapabildiğiniz noktada çok olumlu sonuçlar alacaksınız.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..