Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Her daim gülümse

Değerli okuyucularım; hedeflerimizi ve amaçlarımızı ne kadar yüksek tutarsak yaşadığımız sürece mutlu bir hayatımız olacağından emin olabilirsiniz. Kendimizi hiçbir şekilde sınırlamamalıyız. Hatalar yapabiliriz ancak yaptığımız hatalardan dersler çıkararak hayatımıza devam etmeliyiz. Buna rağmen yeni hatalar yaptığımız takdirde sorun olmadığını bilmeliyiz. Yeter ki aynı hatada ısrar etmeyelim. Bilmeliyiz ki yenilgi ya da başarısızlık diye bir şey yoktur. Yalnızca pes edenler ve vazgeçenler vardır. O yüzden hiçbir zaman pes edip vazgeçenlerden olmayalım.

Hayatımız boyunca yaptığımız birçok etkinlik vardır. Bunların en başında tabi ki çalışmak geliyor. Çalıştıkça para kazanırız. Kazandığımız paranın miktarı arttıkça, bizimde hayatımızda vazgeçilmezlerin oranı artmaya başlar. Yenilemenin, almanın, değiştirmenin, gelmenin, gitmenin hesaplarını yapar dururuz. Belirli bir kazanç düzeyine geldiğimizde, sahip olduğumuz şeyleri durmaksızın çoğaltmamız gerektiğine inanırız. Dinlenme fırsatı bulup kendimize vakit ayırdığımızda neler yapıyoruz peki? Dinleniyor muyuz gerçekten, yoksa paramızın son kuruşuna kadar neler yapabilirimin telaşında mıyız? Zamanımızı ve enerjimizi yitirdiğimizin farkında bile değiliz. İşte bu noktada vazgeçebilmeyi bilmek devreye girebilirse, bunların getirdikleri ile götürdüklerini tartabiliriz, yaşamımızda değiştirebileceğimiz birçok şey olduğunun farkına varırız; daha iyi, gereksiz şeylerden daha fazla arınmış bir yaşama kavuşmak için üzerimizden atacağımız daha birçok şey olduğunun farkına varırız. Sonuçta vazgeçmek, hoş olan her şeye ‘hayır’ demek değildir. Bir şeyi arzu etmeyi kendimize yasaklayacağımıza, daha fazla arzu etmeliyiz ki güçlü olduğumuzu ve sonuna kadar sabırla bekleyeceğimizi hissettirmeliyiz. Unutmamalıyız ki, “Hayatta en güzel şey en yakınımızdadır.’’ Ancak, bizler bu durumu bildiğimiz halde yanı başımızda olan mutluluğa uzak dururuz. Ne istediğimizi bilmediğimizden mi? yoksa zamanı olmadığını düşündüğümüzden midir? Cevabını kendimize veremeyiz.

Büyük hayaller, çoğu kez erişebileceğinizden o kadar uzaktadır ki ümitsizliğe kapılabilirsiniz. Ancak kalbiniz istediğinize inanıyorsa hayatta imkânsız hiçbir şeyin olmadığını unutmayın ve kendinize her daim güvenin ki karşınızdaki de size güvensin.Mutluluğun doruğundayken güldüğümüz gibi uçurumun kenarındayken bile gülümsemeliyiz.

Ne iş yaparsın sen dedi:

"Hamalım ben dedim".

Nasıl yani dedi.

"Elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim. "

 
Toplam blog
: 20
: 434
Kayıt tarihi
: 21.05.12
 
 

Antalya Manavgat'ta yaşıyorum. Amatör olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum ve yerel bir gazetede h..