Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Her felaketten, olaydan sonra niçin resmi bir tören iptal ediliyor? Son örnek Cumhuriyet Bayramı

Her felaketten, olaydan sonra niçin resmi bir tören iptal ediliyor? Son örnek Cumhuriyet Bayramı
 

Resmi Törenleri İptal Etmek İçin Bahane Mi Aranıyor ?

Cumhuriyet bayramı törenleri Van depremi nedeniyle iptal edildi. Böyle bir depremin acıları yeniyken törenlerin iptal edilmesi normal karşılanan bir durumdur aslında.

Fakat Van depremi üzerinden yaklaşık bir hafta geçmiş, zamanında gerekli müdahaleler ve yardımlar yapılmamış, insanların acıları dindirilmemiş yani yönetenlerin büyük beceriksizlikleri olmuş. Olan sade vatandaşa olmuş. By durumu bahane edip Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmek doğru değşldir. Altında başka sebepler aramak gerekir. Depremin yaraları bir haftada sarılır ve insanların veöğrencilerin 1 yıldan beri beklediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılarak tüm yurtta vatandaşın deperemle yükselen kardeşlik ve milli duyguları vatandaşların milli duyguları bir kez daha üst düzeye çıkar.

Yoksa yönetenlerin beceriksizliklerinin cezasını önce Vanlılara sonra da tüm vatandaşlara kesmeye gerek yok.

Sen eğer Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan ve cumhuriyetten çekiniyorsan cumhuriyeti yadırgıyorsan o zaman bu tip törenleri iptal etmek için gerekçe her zaman bulunur.

30 ağustos Zafer bayramı iptal oldu, 29 Ekim kutlamaları iptal oldu, biri bir ara diyordu gençlik ve spor bayramına ne gerek var, boşuna uğraşıyorlar, diğeri diyordu 23 Nisan'da çocukları ayazda bekletiyorlar, yazık oluyor kaldıralım diyordu. 

Özetle Milli bayram ve kutlamamaları ipta etmek için memleketimde bahane çok bulunur. Burada amacım kesinlikle depremde ölen insanları ve acı çeken insanları unutmak değil, asıl sorun yönetici zihniyetlerinin bazı bahanelere dayandırılması. Yoksa bizde bahane çok olur;

-Bomba patlar iptal ederiz,

- Her gün trafik kazası olur iptal edebiliriz.

-Hergün şehidimiz olur ama bu sayı 5'i geçince ve haber olunca iptal ederiz.

-Mecliste elektirk kesilir iptal ederiz

-Yağmur yağar, çamur olur, güneş doğmaz, hava parçalı bulutlu olur iptal ederiz.

-Bir olay olur iptal ederiz, TVlerde iptal edilen programlar olur iptal ederiz.

her koşulda ve her durumda önemli olan birşeyleri iptal ederek halkın duygusunu sömürmek değildir. Önemli olan insanların yardımına zamanında destek olup, askerlerin ölmesine engel olup, kazalar için önlemler alıp milli kutlamaları hep birlikte ve çoşkuyla yapmaktır. Sürekli olarak insanların moralini bozan yönetim yapmak değildir.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, Van'da ölen vatandaşlarımızın ailelerine Allah sabır versin. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..