Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

HER GÜN BİRŞEY EKLE..

Tutkuyla istediğin o şeyde, çok iyi olmak manasındaki 'deha', sadece bir grup insana özgü bir nitelik değildir...
Konu deha ise velhasıl, anlaşıldığı kadarıyla net bir denklemi de bulunmakta neyse ki;
Herhangi bir alana ya da yeteneğe bitmek tükenmek bilmez bir günlük gelişme azmiyle odaklanırsan, üç yıl içinde o alanda dahi seviyesine gelme, o yetenek ya da anlayış seviyesine yükselme ihtimalin normal duruma göre %100 e yakındır...
odaklanma+ günlük gelişme+ zaman= deha
Garip dahi Elon Musk'a göre de; benzer şekilde, dünyayı değiştirmek için gereken, haftada 80 saat çalışmaktır sadece.
Michael Jordan (ekselans) kendi branşında bir dâhiydi ama farklı beş spor dalında dahi olmaya çalışmadı. Tutkusunu keşfetti ve yaşam enerjisini kendini mutlu edecek o şeye yöneltti.
Picasso, Edison ve hatta Jordan, başlangıçta gerçekten de yeteneksiz olarak nitelendirildiler fakat ne istediklerini bilen ve her gün bunun için bir şeyler yapan insanlar bugün deha seviyesinde anılıyorlar..
Picasso'nun klasik hikâyesinde, kadının çocuğu için lokantada bir kağıt parçasına çizdiği resim için büyük ressam; "ileride bir milyon dolar edecek" der.
Kadın gülümser, "Bu küçük şaheser sadece 30 saniye sürdü."
Hayatını çalışmalarına adayan ressam ünlü cevabını verir;
"30 saniye artı 30 yıl.."
Hangi konuda üstün (deha) olabileceğine biran önce karar ver ve gerçekten buysa istediğin neden daha azı olasın; sadece her gün (ama her gün) bir şeyler yap ve dileğin gerçekleşsin...
Diğerlerinin hayran olduğu yeteneklerinin üzerinde kafa yor. Yaşam sebebin belki de bunlardan biridir. kişisel gelişimine önem ver. Şahane bir iletişimci, bir yazar, bir ressam hatta bir eş, bir baba; her hangi bir şey üzerinde dahi olacaksan eğer neden daha azına razı olasın; Her gün bir şeyler yap, ekle ve bir deha ol..
Odak + günlük gelişme + zaman yeterli...
Bu hesapla bugün başlarsan eğer, 2024 de istediğin hayata inanamayacağın kadar yakın ve hatta belki de tam da orada olacaksın.
O halde yarın erken kalk ve bir şeyler yap, daha güzel bir dünyaya sahip olmana yardım edebilmesi için gününün..
Elon Musk demişken; Asla vazgeçme. Sevdiğin işi yap. Risk al. Sıkı çalış ve her gün önemli bir şeyler yap... başarı prensiplerinden diğer bazılarıymış...
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..