Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '19

 
Kategori
İstanbul
 

Her Şey Güzel Olmuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eminönü'nde balık ekmek satan tarihi iş yerlerinin yeni kiralama sözleşmesini uzatmayarak 1 Kasım günü kapatılması için ihtarname göndermiş. Edindiğimiz bilgilere göre balıkçıların tarihi yarımadanın görüntüsüne yakışmadığı ve bundan dolayı kaldırılacakları yönünde.

İBB yöneticileri sanırım bir konuyu gözden kaçırıyor, Eminönü balıkçıları bir tarihtir, kültürdür, bırakın İstanbul içini, Türkiye' nin şehirlerini, yurt dışında bile tanınan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan önemli bir yerdir ve tarihte adı her zaman olmuştur. Eminönü balıkçıları o kadar eski bir tarihe sahiptirki hemen hemen hepimizin anıları olan, balık dediğimizde aklımıza ilk gelen mekanlardan olduğu gibi yolu o tarafa düşen herkesin vakti olduğunda uğradığı hatta çok insanın sırf orda balık ekmek yemek için gezinti yapmaya çıktığı yerdir. 

Eminönü balıkçılarını kaldırmak ne derece doğru bir karar düşündürücü, onları kaldırıp sonra yerine başka işletmecileri getirmekse amaç bu son derece yanlış olabilir, Eminönü balıkçıları asırlardır orda hizmet veren  önemli bir sektör ve ehil insanlar tarafından işletilmesi doğru olacaktır fikrimce. Yerine hiç bir şey yapmamak, balıkçıların olmadığı bir meydan bırakmak ise Eminönü' nde balık-ekmek kültürünü yok etmektir.

Her şey güzel olacak diye çıkılan yolda bir çok şey güzel olmadığı gibi , güzel olan şeylerinde kaybettirildiğini görmek üzücü, insanların anıları tarihe gömülüyor, çocukluğum geldi aklıma, 80 li yılların başları babam ve annem alır bizi meşhur mahmutpaşa pazarına götürür bayramlık alırlardı ve mutlaka oraya dar olan bütçelerinden ayırır balık ekmek yemeden dönmezdik. Bir çoğumuz bunu yaşamışdır hatta şimdi çocuklarına yaşatıyordur. Umarım her gün yanından geçtiğim Eminönü balıkçılarını 1 kasım' dan sonrada görebiliriz. Eminönü Balıkçıları Yarım Adanın en önemli tarihi kültürlerindendir.

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..