Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '19

 
Kategori
İstanbul
 

Beş Nokta Sekiz

İstanbul 5,8 şiddetindeki deprem ile sarsılması'nın üzerinden bir hafta geçti ve hala çok önem arzediyormuşcasına cumhurbaşkanı yardımcısı tarafından İmamoğlu'nun davet edilip edilmediği tartışılıyor adeta ülkenin başka tartışılacak konusu kalmamışcasına.

Bu konu hakkında yazmayı düşünmüyorsun gereksiz bulduğum için ama artık konu doruklara çıkınca yazmaya karar verdim.

Bir haftadır gündemden düşürülmedi toplantı konusu.

"İmamoğlu davet edildi mi, edilmesi mi?"

"İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı toplantısına katıldı mı katılmadı mı?"

"İmamoğlu aynı gün neden başka toplantıya (depremle ilgili) katıldı?"

Cumhurbaşkanı yardımcısı tarafından İmamoğlu'ya davet gönderildiği ve davete İBB genel sekreter düzeyinde katılımın gerçekleştirildiği vurgulandı..

Şimdi bütün bu gelişmeleri alt alta sıraladığımızda şu çıkıyor karşımıza;

1- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı her ne kadar Ankara'ya yani cumhurbaşkanlığı makamına bağlı bir kurum olsa da tek başına Ekrem İmamoğlu yönetiminde bağımsız ama ülke ekonomisine yüzde yetmişlere varan oranda katkı sağlamaktadır.. Bu bir..

2- Her yerel yönetimde olduğu gibi, İstanbul valilik makamı asayışten sorumludur. Depremle ilgili konular direkt olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesini ilgilendirir çünkü inşaatlarda ne kadar demir ve çimentonun kullanımının sorumlusu belediyelerin olduğunu düşünürsek, 'deprem' denildiğinde akla gelen kurumun adı da belediyeler olmuş oluyor doğal olarak..

3- Cumhurbaşkanı yardımcısının İstanbul'a teşrif etmelerinin bana göre gereği yoktu, zira İmamoğlu ve vali bey görevlerinin başındadır.

Nokta..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..