Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

Her şey kendisi içindir, “şuna da faydası var” sözü amacı dışında kullanmayı ifade eder

Her şey kendisi içindir, “şuna da faydası var” sözü amacı dışında kullanmayı ifade eder
 

“Faydaları saymakla bitmez” Bana ne, asıl neyin ilacı onu söyle! Bir bilinçsizlik bir şarlatanlık almış yürümüş! Ben bilim adamı değilim ama bilim dahi benden akıl alıyor. Bu insanlara yüz kere yazdık, “fayda” çözüm değildir, çözümün yerine koyamazsınız; yüz çeşit şeyin yüz çeşit faydası olabilir ama her şeyin bir tek çözümü vardır; tepeye çıkacak yolu bilmediğiniz için bayırlarda tırmalıyorsunuz!

Suyu ne için içeriz? Görün bakın neler için içiyormuşuz! Şunu sağlıyormuş da bunu sağlıyormuş da…

Vücudun bilmem ne kadarı sudur, aktif durumdayız yaşıyoruz haliyle her gün bir miktar su terle idrarla vs dışarı atılır; eksilen kısmı tamamlamak için su içeriz, başka hiçbir şey için değil. Sen vücudun ihtiyacını karşıla o ne kadar fayda sağlarsa zaten sağlar.

Ha başka şeylere yarar mı, olabilir; ama işte o başka şeyleri kendi ilacıyla tedavi etmemiz gerekir.

Şu şuna iyi gelir bu buna iyi gelir… Allahım Allahım! Etrafımız kocakarı doldu! Bilim de müdahale etmiyor! Bilimi yönlendiren yok ki bilim dediğin deney kabı!

Leblebinin 38 tane faydasını saymışlar, gülmekten öldüm. Bir de üzerine basa basa her bir faydasını yüzde yüz garantiyle doğrulamıyorlar mı? Ya kardeşim bu sonuçta baklagillerden nohut değil mi? Yemeğini yiyoruz zaten. Leblebi olarak ayrıca mı faydası var?

Bu “fayda” denilen şeyin zararı olmaya başladı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..