Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

“Çok olsun, fazla olsun” ifadesi normal bir istek değil yerine getirilmemiş isteklerin tepkisidir

“Çok olsun, fazla olsun” ifadesi normal bir istek değil yerine getirilmemiş isteklerin tepkisidir
 

Çünkü herkes neyi ne kadar istediğini zaten bilir. “Ben çok istiyorum, bu kadar olsun, şu kadar olsun” şeklinde abartılı istekler kişinin gerçek isteğini değil o şeye karşı açlığını yansıtır. Ve bizler bu kimse için “ne kadar aç gözlü biri” diyerek yanılırız tabii ki.

Kişi bu konuda daha önce mağdur olmuş/edilmiştir; elinden alınmış, gösterilmiş verilmemiş, ya da hiç görmemiş… E haliyle o istekle ilgili dengesi bozulmuştur; yoksa örneğin bir kişi “Bir kuzuyu tek başına yiyebilirim” der mi?

Bu tür isteklerle karşılaştığımızda insanları ayıplamadan önce ortada bir mağduriyet durumu olup olmadığını düşünmeliyiz. Kişinin çok sevdiği bir şey de olabilir ama istediği zaman ulaşabiliyorsa “çok istiyorum, benimki fazla olsun, ta bu kadar olsun” şeklindeki davranışlar işte ancak bu takdirde aç gözlülüğe girer; zaten istediğin zaman istediğin kadar alabiliyorsun, niye böyle saldırıyorsun, değil mi!

Bazı kişilerin bazı şeyleri çok istemesinin görüldüğü gibi iki nedeni var: Ya çok seviyor ya da o konuda mağdur edilmiş. Bu durumda abartılı isteklerle karşılaştığımızda ön yargılı olarak insanların hemen tırnak içinde görgüsüz olduğunu düşünmemek lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..