Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yunus Emre Öztopaloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/yunusoz

21 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Her türlü teröre ve savaşa lanet olsun!

Her türlü teröre ve savaşa lanet olsun!
 

Savaşı ve terörü lanetliyoruz!..


Bu ülkede illede 24 şehit verildiinde mi genel yas ilan edilmedi sorarım size? 1-2 şehit verildiğinde herkes hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ama sayı arttıkça ülkenin toptan yas ilan etme oranı da artıyor. Ayrıca şehit verdiğimizde yayınlarını durduran konserleri iptal edenler 2-3 gün sonra gene kaldığı yerden hiçbir şey olmamış gibi eğlenmesine hoplayıp zıplamasına devam ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kardeşim böyle.

Onların da amacı bu değil mi zaten. Bizim askerlerimizi şehit edip, toplumumuzun huzurunu bozmak ve normal gündelik yaşayışımızı alt üst etmek, bozmak. Biz yayınları durdurup, konserleri iptal edince onların bu amacına ulaşmalarına katkıda bulunuyoruz.

Bir de teröre nasıl mücadele etmemiz gerektiğini bilmiyoruz. Hemen sanal reisler asalım keselim yok bu hesap sorulacak kan akacak gibi nefret ve şiddet söylemleriyle aslında yanlış olan bir şeye daha da yanlış katarak çözüm yolu arıyorlar. Oysa teröre karşı durmak istiyorsak, bunu onların yöntemleriyle değil daha barışçı, daha insani yöntemlerle ancak karşı gelebiliriz. Yoksa böyle karşılıklı kan dökerek hiçbir yere varamayız. Birileri kendi emellerine ulaşmak için, kaç bin ana ağlıyor, kaç çocuk yetim kalıyor.             

Lanet olsun bu silahları icat edene. Onlar yüzünden bu dünya da kaç milyon insan öldü, sakat kaldı, çocuklar yetim kaldı, analar babalar hep ağladı. Şimdi ne mutludurlar onlar kim bilir. Busavaşlar arttıkça o silah tüccarları ne kadar çok paralar kazanıyorlardır. Her çıkan savaş onlara tomarlarca para olarak geri dönüyordur.

 
Toplam blog
: 13
: 748
Kayıt tarihi
: 04.07.11
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi.....