Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Basketbol
 

Her Yerde Olan Ama Hiçbir Yerde Olamayan Galatasaray: 58- FB: 77

Her Yerde Olan Ama Hiçbir Yerde Olamayan Galatasaray: 58- FB: 77
 

Fenerbahçe ve Galatasaray MP takımları FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Turu’nda Caferağa Spor Salonu’nda karşılaştı. Maçı 77- 58 kazanan Fenerbahçe seride 1- 0 öne geçti. 

Bir Avrupa maçı olan bu müsabakayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Adnan Polat beraber izlediler. 

Aslında maçın özeti şu: 1. ve 3. periyotlara fırtına gibi başlayan Fenerbahçe maçı aldı götürdü. 

Galatasaray MP maçın başındaki 14- 2 lik seriyi periyodun sonuna doğru toparlarken faul sayılarını da yükseltmeye başladı: 20- 18 

İkinci periyot ise savunmaların karşılıklı gösterisi şeklinde geçti: 36- 33 

Fenerbahçe üçüncü periyoda 7- 0 lık seriyle başladı. Galatasaray MP bu periyottaki ilk basketini 5 dakika 40 saniye sonra buldu. Fark bir ara 8 sayıya düşse de Fenerbahçe kararlıydı: 58- 42 

Dördüncü periyotta skorun değişmesinin mümkün olmadığı açıktı ve öyle de oldu: 77- 58 

Bu skorla Fenerbahçe seride 1- 0 öne geçti. İki galibiyete ulaşan takımın çeyrek finale yükseleceği seride ikinci karşılaşma 4 Şubat Cuma günü saat 19: 30 da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. 

Fenerbahçe iki önemli oyuncusunu kaybetmesine rağmen silahlarının çeşitliliği ile maçı kazanmasını bildi. Özellikle Anete Jekabsone 7 (5 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 11 (2 ribaund- 2 asist), Nevriye Yılmaz 24 (6 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 14 (2 ribaund) ve Angel McCoughtry 13 (5 ribaund- 2 asist) performanslarıyla dikkat çektiler. Fowles'a uyguladıkları yardımlaşmalı etkili savunmayla onu sadece 6 sayıda tutmaları maça iyi hazırlandıklarının bir göstergesiydi. 

Galatasaray MP için ise tur şansı yok denecek kadar az. Işıl Alben artık ışıldamıyor, geçirdiği uzun süreli sakatlık onu fazlasıyla etkilemiş. Takıma değer katan yerli oyuncu yok gibi. Aslında Galatasaray MP takımı iki kişiden oluşuyor: Seimone Augustus 19 (2 ribaund- 1 asist) ve Slyvia Fowles 6 (13 ribaund- 1 asist). 

Şut atan guard, Augustus dışında forvet, Fowles dışında pivot yok dersek abartmış olur muyuz bilmiyorum. Galatasaray dersini iyi çalışmamış. Öyle ki, turnike atmayı bilmeyen oyuncusu dahi var! 

Kadronu işte böyle uyduruk oyuncularla doldurursan, Fowles'ı iyi savunmayla kapattıkları anda alternatif oyunun, Augustus dışında sayı atacak adamın kalmaz! Hani bu iki oyuncu sakatlanmış olsa, bu Galatasaray ligde zor tutunur. 

Her branşta aynı anlayışla yöneltiliyor Galatasaray Spor Kulübü. Bedeli yüksek ancak sayıca az, faydalı, fark yaratan oyuncular yerine, sayıca çok ama fark yaratamayan ve sıradan oyuncuları ucuz diye toplayan; şampiyon olamayacağı neredeyse belli ama yine de belki olabilir umudu aşılanan kadrolar kurmak anlayışıyla. 

Oysa bildiğim bir söz derki: Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder, her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır! 

Her yerde olmaya çalışan Galatasaray hiçbir yerde yok... 

......................... 

Not: Fenerbahçe taraftarlarının küfürlerini bizzat engelleyen Aziz Yıldırım’ı tebrik etmek bizim için bir borçtur... 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..