Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Herkes adı gibi yaşar

Herkes adı gibi yaşar
 

Hep böyle düşünmüşümdür… İsimlerin insanların karakterini yansıttığını ve o isim gibi yaşadıklarını… Tabi bu kanıya varmam öyle hemencecik olmadı… Önce kendi ismimden yola çıktım. .

Bir baktım, sürekli özleme halindeyim… Ama bu özleyiş herkesin tattığından değil… Bugüne kadar genellikle en sevdiklerim uzaklarda olmuşlardır, onları özlemekle vakit geçmiştir… Yaşadıklarımı irdeleyip kendi süzgecimden geçirdikten sonra eskiden daha iyi olduğumu düşünüp eskiyi özlemişimdir… Eski fotoğraflara bakmaktan, eski mektupları okumaktan hiç bıkmamışımdır… Her seferinde her şeyin saflığını yitirdiğini bir kez daha fark edip, çocukken yaşamak ne kolaymış diyerek çocukluğumu özlemişimdir… Bu normal özlemelerin dışında 1-2 hafta sinemaya gitmesem , sinemaya gitmeyi özlerim, kış mevsimindeyken dondurma yemeyi, balkonda oturmayı, şezlongta uzanmayı, yazın kestane pişirmeyi, portakal soymayı özlerim. . Yani özetle adım özlem diye özleye özleye bir hal olurum. .

En sevdiğim kuzenimin adı Zuhal…Manası, güneşe uzaklık bakımından altıncı durumda olan gezegen yani satürn. Şimdi ne alakası var demeyin var… Satürn gezegeninin etrafında bir halka vardır, sanki kendini dış etkenlerden koruma çabası gibi… Temkinli, tedbirli, biraz da kontrollü bir hayat biçimi. . . .

Sonraa Onur isminde arkadaşlarım var… Kendilerine saygılı oldukları gibi etraflarına da saygılılar. . Beni hiç hayal kırıklığına uğratmadılar…

Sezen diye bir arkadaşım var, sezgileri çok kuvvetlidir… Kimle tanıştırdıysam hep doğru tahminler yürütmüştür. . En başta yorumu sert gelse bile, sonucu her zaman kestirmiştir…

Nihal gibi duru, taptaze bir dosta sahip olmak, Ayçın’da pırıl pırıl ay misali ferahlamak, Nihan’da gizli saklı bir yürek bulabilmek… Hepsinin katkısı oldu bu fikrimin kuvvetlenmesinde. .

Mesela son erkek arkadaşımın adı Sonerdi… Onun ismiyle karakteri arasında kuracağım bağlantı manasından öte isminin yaptığı çağrışımlara dayanmakta. . Soner, söner, sonaerer:)

Tabi başlıkta yazılı tezimi ıspat etmek açısından tüm delillerimi sunamam… Zaten mutlak bir doğru olması mümkün değil, zira ismiyle çelişen bir çok örnek de verebiliriz… Bu konuya bugün takmış olmamın sebebi, doğacak yeğenimin ismine yönelik tartışmalar…

Sonuç olarak bana göre herkes hak ettiği gibi yaşamaz ama adı gibi yaşar…

 
Toplam blog
: 15
: 741
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

24 yaşındayım, 2 yıldır Ankara'da avukatlık yapmaktayım.. Yoğun ve stresli iş hayatımın dışında, hay..