Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Herkes işini, haberciler de haber yapsa...

Herkes işini, haberciler de haber yapsa...
 

Bazen yadıgamamız, infiale kapılmamız gereken görüntü ve haberleri kanıksayarak tepkisiz hale gelmemiz,  şu an  toplum olarak karşı karşıya kaldığımız en büyük tehlikedir.

Eğe’de, Akdeniz’de suyun üzerinde yüzen hareketsiz cesetler, Ya da Macaristan’dan Avusturya’ya giden bir Tır’da havasızlıktan 71 göçmenin boğulmaları haberi gibi.

Havasız kaldıkları için boğulan  bu insanların aralıklı olarak hava almalarına izin vermek için ayrıca para alındığı haberleri gibi.

2013 ylında Yeşilköy havalimanında transit yolcu  Trayc Lyn BROWN’nun kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan polislere direnirken kalbinin durması sonucu öldüğü haberleri gibi.

Daha dün Dersim’de güpegündüz polis karakolunu basarak çatıştıkları bir polisi şehit eden Pkk militanlarının birisinin öldürülerek etkisiz hale getirilirken diğeri ağır yaralı olarak ambülans’a götürülmesine destek olan Hdp’li vekil Alican Öncü’yü eleştireceğim diye dozu kaçırıp manşetlerine 2 militanında ölü ele geçirildiği haberi geçen gazete manşetleri gibi.  

Hdp eş başkanını eşi ve çocukları ile boyutunu belirttiği  kebap masası  görüntüleri ile vererek yaşanan olumsuzluklardan, ölümlerden sorumlu kılan yorumlarını, kendi kanaatlerini haber diye sunması gibi.

Bize sunulanlarla bizleri gütmeyi, istedikleri yönde kanaat oluşturmayı amaçlamak yerine gerçeklerin bir gün gün yüzüne çıkma huyları olduklarını bilerek haber yapmayı deneseler.

Göçmenlerle ilgili, mültecilerle ilgili dramlara toplumun gözünü açması, duyarlı kılması için bazen kumsala vurmuş bir çocuğun hareketsiz görüntüsü yetebiliyor.

Birden bire hareketsiz kaldığı için öldü olarak açıklanan ve ölüm raporu öyle düzenlenen transit yolcu Tracy Lyn Brown’nun ABD vatandaşı olması ile ortaya serilen video görüntüleri ile üzerine yüklenen 6-7 polis memurunun altında soluksuz kalması sonucu öldüğü anlaşılabilecek ve sorumlu polislerle birlikte ölüm raporu düzenleyen doktor hakkında da gecikerek te olsa soruşturma başlatılabilecekti.

Güpegündüz karakol bastıkları için etkisiz hale getirilen militanları yaralı iken bile, ölü göstererek haberleştirmek yerine, artık etkisiz hale getirilen bu insanların ambülans’a taşınmasına yardım etmeyi itibarsızlaştırmak sanma yanılgısı yerine, neden bu insanların kurtulma ümidi olmayan bir eylemle adeta intihar ettiklerini sorgulama yönünde haber ve yorumlar olması  gerekmez mi?    

Kim bilir bunları yapabilseydik Ethem Sarısülük’ ün cinayet zanlısı polis memurunun mahkemece serbest bırakılmasının ardından öldürülen ailesinin bu kararla nefessiz kaldığı ifadesi ile neler hissettiğini anlayabilirdik belki..          

Aradan aylar, yıllar geçmesine rağmen azmettiricilerle ilgili sır’ların bir türlü aralanamadığı Hrant Dink cinayetinde oynananan oyunu bozmak için Hrant’ın eşi Rakel Dink’in ‘bir bebekten nasıl bir katil yaratıldığını sorgulayabilseydik ülkemize ve ülkemiz insanlarına daha hayırlı bir iş yapmış olmazmıydık?

 
Toplam blog
: 2
: 62
Kayıt tarihi
: 06.09.15
 
 

Sağlık / Tıp ..