Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Herkesin yanlış bildiği ama bize göre doğru olan şeyleri karşıymış gibi görünüp gizlice yapmak lazım

Yaptıklarının %80’i yanlış olan bir topluma uymak akılsızlık. Ama çoğunluk; yani mecbur uyuyorsun. İşte burada toplumun bu durumunu da düşünerek herkesi karşına alıp aykırı hareketlerle “ben yaparım” demek tartışmalara neden oluyor, dışlanıyor üzülüyorsun.

Ne yapacağız peki? Zor bir durum yani. Doğru bildiğimizden vaz mı geçeceğiz?

Elbette ki hayır; toplum da kim oluyormuş!

Bugün herkes toplumun baskısından yönlendirmesinden şikâyetçi. Benim gibi “Toplum beni ilgilendirmez, kendi doğrularımla yaşarım” diyen biri bile bunu yapamıyor. Çünkü bizi yöneten devlet de toplum gibi, düzenini topluma göre kuruyor; başımızda Aniştaynlar var sanki de!

Bu durumda mafyanın yer altı örgütleri gibi bizim de yer altı yaşam alanlarımız olacak, mecburen yaptıklarımızın çoğunu gizli yapacağız; değilse sakallının sakalını taramaya devam edeceğiz.

Çevremde yaşayan insanların hayat anlayışları bana uymuyor. Kendi bildiğim gibi yaşasam bu sefer de sap gibi ortada kalıyorum. Öyle zor ki! Keşke bizim için ayrı bir yer olsa! Söylesen, “Var, Bakırköy” diyecekler!”

Düşünce anlamında geri kalmış bir ülkede yaşıyoruz. Özgürlük yok; olsa da özgürlüğün ne olduğunu bilmeyen insanlar arasında anlamı yok.

Erken ölürsem bu nedenle…

Yanlış bir şey yapmıyoruz, yanlış düzen içinde doğru yaşamaya çalışıyoruz…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..