Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Heykeli dikilecek onca insanımız varken…

Heykeli dikilecek onca insanımız varken…
 

Alex'in Heykeli Yoğurtçu Parkında


Fenerbahçe futbol  takımı oyuncusu Alex de Souza'nın heykeli, Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'na dikildi. Heykel’in 856 Fenerbahçe taraftarınca toplanan 32.750 TL. vererek yaptırdıkları belirtildi.

Alex De Souza’nın Fenerbahçe taraftarları için özel bir anlamı olduğuna, Fenerbahçe Futbol takımına yaptığı katkılara (bedeli karşılığı) denecek bir şey yoktur.

Ancak, ülkemize yıllarca hizmet etmiş pek çok değerli vatandaşımızın heykelinin dikilmesi akla bile gelmezken, Alex’in heykelinin Fenerbahçe’ye ait bir alana dikilmesi yerine, kamusal bir alana dikilmesi tartışmalıdır. Aynı alanı diğer takım taraftarlarının da kullandığı göz ardı edilmiştir. Buna kim, nasıl izin vermiştir? Kadıköy Belediye Meclisi’nin bu yönde bir kararı var mıdır?

Diğer takım taraftarları da aralarında para toplayarak kamusal alanlara futbolcu heykelleri dikmeye başlarsa bunun önü nasıl alınacaktır? Tüm parklarımızı profesyonel futbolcuların heykelleri mi süsleyecektir?

İstisnalar hariç olmak üzere, benzer uygulamalar yok denecek kadar azdır.

Konuya sadece futbol olarak bakılırsa; Türk Milli Takımı’nda oynamış, teknik direktörlük yapmış, ülkemizin adını dünyaya duyurmuş futbolcu ve yöneticilerin heykelleri yoktur.

Ülkemizi dünya arenasında temsil etmiş, altın madalya kazanmış sporcularımızın da heykelleri dikilmemiştir. 

Bilim, sanat ve siyaset alanlarında Türkiye’nin adını duyurmuş, ödüller almış pek çok insanımızın da heykeli yoktur. 

Terör ile mücadelede üstün başarı gösteren, gazi olan ve canlarını veren pek çok şehidimizin de heykeli dikilmemiştir. 

Toplumun tamamına mal olmuş, vatanı, milleti için çalışmış, bu uğurda hayatını kaybetmiş kişilerin heykeli dikilmezken; Bedeli karşılığı, bir futbol takımında oynayan profesyonel, yabancı bir futbolcunun, halen hayatta ve oynarken heykelinin dikilmesi Fenerbahçe taraftarı olan, olmayan kesimlerin içini acıtmıştır.

Heykeli dikilecek yüzlerce - binlerce insanımız dururken, Alex'in kamusal alana dikilen heykeli, Fenerbahçe tesislerine taşınmalıdır. Kadıköy Belediye Meclisi'ne düşen görev budur.

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...