Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de 2 dakikalık üstünlük (Fenerbahçe 2-1 Mersin İ.Y.)

Kadıköy'de 2 dakikalık üstünlük (Fenerbahçe 2-1 Mersin İ.Y.)
 

Fenerbahçe; Süper Ligin 4. haftasında, kendi evinde Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti. 90 dakika boyunca rakibine ne psikolojik ne de oyun yapısı olarak etkin bir üstünlük sağlayamadığı maçı, 2 duran topla geliştirdiği pozisyonlar ile 2-1 kazandı.

Henüz 6. dakikada Gökhan Gönül'ün topu gereksiz yere ayağında tutması ile topu kazanan Culio, yine Gökhan'ın faulüne maruz kalarak serbest vuruş kazandı. Ben Yahia'nın kullandığı frikikte, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıkan Meireles'in kafasına temas eden meşin yuvarlak, şanssız bir şekilde ağlara gitti. 

45. dakikada, Alex'in kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül'ün topu kale direği önünden kafa ile geriye aşırtması ile topu önünde bulan Mehmet Topal beraberlik golünü kaydetti. 90. dakikada ise Meireles'in ikinci yarı oyuna giren Cristian'a pas olarak kullandığı serbest vuruşta, Cristian'ın şutu şık bir golle ve Fenerbahçe'nin 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlandı.

Fenerbahçe camiası için herşey buraya kadar çok güzel(-mi?). Eğer ki her şeye 3 puan gözüyle bakıyorsak söyleyecek sözüm yok. Galibiyet olsun da ne olursa olsun(!), olsun da nereye kadar.

Fenerbahçe, kendi sahasında rakibine karşı, oyun kalitesi olarak üstünlük sağlayamazken, skor anlamında ise sadece 2 dakika üstünlük sağlayabildi. Ayrıca ne tesadüftür ki; yeni sezonda Fenerbahçe'de alışkanlık haline gelen iki durum; bireysel hata ile skor olarak geriye düşme ve son dakikada ipten dönme hali bu akşam da yaşandı, daha çok da yaşanacağa benziyor. Çünkü:

Kadro kalitesine sözüm yok ancak Aykut Hoca'nın koşmasını istediği oyuncuları; ne rakibe pres yapıyor ne de kazandığı topu hızlı bir şekilde ileriye taşıyabiliyorlar. Yürüyerek oynuyor, uzun uzun düşünerek paslaşıyorlar. Buna rağmen 3 toptan birini kaybediyorlar.

Gökhan, Bekir ve zaman zaman Yobo, kritik bölgelerde topu gereksiz bir şekilde ayaklarında eveleyip duruyorlar. Rakibin presi ile topu ya kaybediyorlar ya da güç bela takım arkadaşına çıkarabiliyorlar.

Özetle; Fenerbahçe'de kademeler arası bağ tamamen kopmuş. Hangi oyun sistemini uyguladıkları belli değil. Oyuncular; atağa kalkarken de, defansa dönerken de alan ve adam paylaşımında büyük hatalar yapıyorlar. Bu anlayış ile güç bela puan kazanılır ama bir çok hedeften kısa sürede koparız.

Maalesef, takım olarak bireysel yeteneklere muhtaç, bireysel hatalara ise mahkumuz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..