Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Basketbol
 

Hidayet Türkoğlu finalde vol 2 ( “Türkçe Basketbol” )

Hidayet Türkoğlu finalde vol 2 ( “Türkçe Basketbol” )
 

ORLANDOBu Orlando Magic için tarihi bir geceydi. (108-104)

Bakın size ne diyeceğim… Eğer Orlando 2-1’den gelip bu seriyi kazanırsa bunun tek sebebi Hedo Türkoğludur. Aksi olur ise enayice olur. Kimse alınmasın bu benim Michael Jordan’dan bu yana basketbol adına gördüğüm en lider merkezli performans.

Türkoğlu, önceki maçta bir çeyrekte 14 sayı toplamda 22 sayı kaydetti ve bu üçüncü çeyrek performansı ile adeta alev alan bir gemi gibiydi.

Kobe Bryant’a arkadan yaptığı blok basketbol litaratürüne “Türkçe Basketbol” olarak yerleşti şimdiden. Hedo, bunu bir gün torunlarına anlacaktır tabi ki lakin sadece o değil bizlerde anlatacağız.

Oyun 3 - NBA Finalleri Salı günü gecesi Orlando da olağanüstü bir maç izledik. Finaller tarihinde ilk defa bir maç kazanmayı başardılar. Akla gelen her kelimeyi kullanabiliriz yani anlatmak istediğim, istediğiniz sıfatı kullanabilirsiniz; kıyamet gibi.

Marcin Gortat, Oyun sonunda anlattı aslında herşeyi. “Bu taraftar bize hayran ve bu takım bu şampiyonluğu hakediyor.” Orta Polonya’da eski bir tekstil kasabasın’dan NBA finallerine akıl almaz bir kariyer bana Sabonisi hatırlatıyor.

Anthony Johnson “ Onlara ihtiyacımız var, bu serinin başarılı olması için.” (Onlar -Magic’s fanları)

ORLANDO, Amerika’da orta filorida tabir edilen bir eyalet çizgileri içerisinde. Ama buradaki taraftar grubu kendini takımına adamış, takımına asla zarar vermez yapısı ile diğer eyalet varoşların’dan kendini ayırıyor.

Nerede olursa olsun buraya gelen her basketbolsever basketbol adına değişik bir heyecan yaşıyor. Bulaşıcı gerçekten. Magic’s Fanları takıma destek noktasında nerede olurlarsa olsunlar okulda tatilde evin odasında Magic’i yaşıyorlar ve en çok takım eşyası satan klüp olması da ayrı bir konu.

“Bir kıvılcım gerekli her zaman, bu taraftarın orada bize yardım etmesi için.” Hidayet bunu beş yıl önce söyledi. Sanırım kıvılcım artık alev aldı.

Lee, “ Biz Magic’s tarihin’de aşağı gitmek istemiyoruz, daha fazlasını istiyoruz, üç galibiyet daha var ve biz onu alacağız.”

Bir şey gözüme çarptı takım daha saldırgan, daha iyi en önemlisi daha dengeli, saldırı havası tüm soyunma odasına yayılmış durumda.

Rafer’i unutmayalım. İnanın o daha bir çocuk. Queens Harlem’deki Alston hiç büyümüyor. Lise ve üniversite kariyeri çok göze batan bir kariyer değildi fakat NBA final kariyeri ise takımı için bir var bir yok havasın’da.

Van Gundy, onun bu patlmaya hazır mayın halini gördü, kenara alarak sakinleştirdi. Alston için ekstra motivasyon oldu. Bu da bir koç’un sahaya nasıl etki edeceğinin kanıtıdır.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece sabaha karşı saat <ı>04.00’te, bir sinerji daha oluşturalım Türkiye’den Amway Arena’ya…

Starting lineups ve ilk beşler okunduğunda <ı>“From Turkey - Hedo Turkoğlu” dendiğinde sinerjimizi doruğa ulaştıralım, dualarımızı esirgemeyelim.

Çünkü Hidayet bizim için bunu yapardı.

Beat L.A. ! diyorum başkada bişey demiyorum artık, görüşmek üzere…

 
Toplam blog
: 11
: 1293
Kayıt tarihi
: 22.05.09
 
 

Okumayı, yazmayı, araştırmayı seven bir milliyet okuruyum. Ankara'da yaşıyorum.Futbol en büyük tutku..