Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '09

 
Kategori
Basketbol
 

Hidayet Türkoğlu Finale Doğru

Hidayet Türkoğlu Finale Doğru
 

Orlando- Basketbol öyle popüler bir oyundur ki parkta bahçede her yerde oynatır oynattırır. Bu oyunun amacı rakibinizi olduğu kadar, kendi çizgilerinizi de kontrol etme zorunluluğu taşır. Genellikle bu çizgilerin dışında hareket ettiğin o anlar da, saniyenin onda biri dahi olsa yenik duruma yâda galip duruma düşeceğin zamanlar olur.

Bu takım yani Orlando, Dünya üzerinde bu oyunu en iyi oynarım diyen 4 takımdan biridir. Neden"mi? çünkü bu kısa zamanda playoff rekorunu kırmayı başardılar. 4 çeyreklik roman"a birde fazladan mesai yaparak bir çeyrek daha eklediler, iki gece önce finale bir adım daha yaklaşmayı bildiler. (Durum 1-3)

Daha önce dayak yemiş bir “Mo Williams” galibiyeti çantada keklik görmüştü Cavs cephesin de. Bu adam hiç mi akıllanmaz? Gerçekten siz de dövmek istermiydiniz? Bu adamı.

Her neyse boş verelim “Mö Williams"ı”.

Rafer Alston; Playoff kariyeri boyunca en iyi maçını oynadı. 26 sayı olağanüstü bir rakam. Dördüncü çeyrekte Hedo boş atışlarda daima Alston"u buldu o da bu güveni karşılıksız bırakmadı.

Rashard Lewis, yine en önemli anlarda topla buluştu. El yakan son topta 4, 1" saniye kala Hidayet kenardan topu Lewis ile buluşturdu eli titremeden 3"lüğü Cavs potasına gönderdi.

Orlando 1995 yılından bu yana ilk kez finallere bu kadar yakın. Ve bu hayal sadece bir zafer uzaklıktadır. Magic"in becerikli top çevirmesi hareketli pas trafiği ve daha önemlisi ligin en iyi şut atan takımı olma hüviyeti Cavaliers gibi iyi savunma yapan bir takıma karşı bile değişkenlik gösterebiliyor ve başarılı olabiliyor.

“Hidayet Türkoğlu liderliğinde Orlando Final için bilet almak üzere” Hedo"nun da söylediği gibi “Bizi bazı pozisyonlarda boş bıraktılar, Alston ve Rashard gibi bir sürü yeteneğe sahibiz, bu çocuklar gününde olduğu zaman fantastik şeyler yapabilirler.”

Hidayet, Dünyaya Coke Penceresi"nden bakmıyor gerçeklerden bahsediyor. NBA yönetiminin LeBron ve Kobe üzerine kurduğu ticari sisteme karşı gelen bir basketbolu var, hem Hidayetin hem de Orlando"nun. Yani sevgili dostum Can Culha"nın da dediği gibi hiçbir oyuncu tek başına bir takımı yenemez.

Dwight Howard: Cavs. Onu ilk önce Zydrünas İlgauskas ile durdurmayı denedi. Daha sonra Ben Wallace (Onun için kullanılan efsanevi savunma oyuncusu tabiri artık çok silik bir hal aldı) devreye girdi lakin aşırı bir yıpranma oldu. “Sen yap faulü biz sana içerde bakarız dedikleri” Varejao bile altı faul alıp oyun dışı kaldı.

Cavs.- Farklı iki takım ile Howard"ı durdurmaya çalıştılar. Kötü bir fikir. İşin sırrı sadece burada değil Howard"ın sayı atmasına engel olabilirsin fakat Rashard Lewis ve Hidayet Türkoğlu gibi uzun ve iyi zıplayan şutörlere karşı dışarıya çıkarılan her topta tehlike yaşarsın.

Yedek oyuncu: Michael Pietrus bu serinin en büyük sürprizi geçtiğimiz son dört maçta bench"ten gelip 39 sayı attı. Tabi ki onun için bundan daha fazla anlam ifade eden, James"e yaptığı tezgâh. Bütün amacı, hayatı LeBron"a dar etmek. İstatistikler bunu pek başardığını göstermiyor fakat kritik hücumlarda önemli işler yapmadı diyemeyiz. Eh ne demişler “istatistikler yalan söylemez, yalancılar istatistik sever.”

Orlando cephesinden her şey kanıtlandı. Eğer bu takım finale kalırsa sürpriz olmamalıdır. Howard ve Orlando üç sayı çizgisini kolluyor. Dün Boston serisinde Hidayet attı. Son maçta Lewis. Ne zaman sihirli eller kullanılmaya başlanırsa ve ne zaman sihir kelimesi cümle içinde geçerse, bu takım için her şey mümkündür. Umutlarımızı saatlerimizi 03.30"a kurmayı unutmayalım.

Bu arada Roma"dan bir gol haberi var. Ankara da ki stüdyolarımıza bağlanıyoruz. (barca 2-0 Mu)

 
Toplam blog
: 11
: 1293
Kayıt tarihi
: 22.05.09
 
 

Okumayı, yazmayı, araştırmayı seven bir milliyet okuruyum. Ankara'da yaşıyorum.Futbol en büyük tutku..