Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Himba kadınları

Himba kadınları
 

Himba kadınları modelleri kıskandıracak kadar biçimli vücutlarıyla araştırma konusu oldular. Bu kadar zor şartlarda yaşayan, hayatları boyunca bir krem bile kullanmayan bu kadınlar selülit nedir bilmiyorlar. Uzun bacakları, ince belleri ile siyah modelleri andıran Himba kadınlarının tek lüksü, saçlarına sürdükleri kızıl çamur. Böylelikle kızgın güneşten korunuyorlar.

…Bir bardağı bile elinde yıkamadan makineye sokan, ev işi yapmayan, spor nedir bilmeyen ve düzensiz beslenen alkol sigara kullanan bir kadın, böyle bir bedene nasıl kavuşacak herhalde kendisi de inanmıyordur?

…Yedikleri içtikleri her şey katıksız ve doğal. Bence bunun çok etkisi var. Çalışan hareket eden insanın düzgün fizikli olması normaldir.

...Afrika ülkesi Namibya'nın çorak topraklarında çöllerde yaşıyorlar. Doğdukları andan itibaren hayat onlar için zorluklarla dolu. Kızgın güneşin altında, toz toprak içinde bir yaşam sürüyorlar. Küçük yaşta evlenip çoluk çocuğa karışıyorlar. Günleri çalışmakla geçiyor.

…Muhteşem bir ten rengi, muhteşem vücutlar, kesinlikle çok güzel bir ırk. Erkek gözü ile fotoğraflara hayranlıkla baktım. Aynı hayranlığı kadınlarında duyduğunu söyleyebilirim.

...Modern yaşamın hiçbir kolaylığı henüz onlara ulaşmadığından, yüklerini sırtlarında taşıyorlar, her şeyi elleriyle yapıyorlar. Bakım nedir bilmiyorlar. Buna rağmen Afrika'nın en güzel kadınları onlar.

Beden güzelliklerinin bir kısmını genlerine borçlu olan Himba kadınlarının, hareketli yaşam tarzları ve beslenme alışkanlıkları, şimdi uzmanların araştırma konusu. Onlardan öğrenecekleri beslenme tarzını, Batı dünyasına taşıyıp formda kalmak isteyen kadınların hizmetine sunacaklar.*

...İster beslenme alışkanlığı deyin, ister genlerinden dolayı deyin hiç fark etmez. Bu kadar muntazam vücuda sahip model gibi kadınların araştırma konusu olması hiç bir şeyi değiştirmeyecektir. Modern kadın doğal yaşamdan o kadar uzak ki istese de Himba kadınları gibi olamaz. Ancak resimlerine bakıp iç geçir o kadar!

*basından

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..