Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '18

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Hint Kınası Sanatı ile Hobinizi Kazanca Dönüştürün

Hint Kınası Sanatı ile Hobinizi Kazanca Dönüştürün
 

Hint Kınası Sanatı


Son zamanların en çok tutulan etkinliği, hobisi haline gelen ve özellikle özel gün ve kına gecelerinin vazgeçilmezi haline gelen Hint Kınası Sanatı, sonunu göremediğimiz bir yolda ilerlemeye devam ediyor.

Tutku ve hayranlık uyandıran, birçok bayanın kendilerine bu sanatı uygulatarak günlük yaşamda takılan bir aksesuar yerini aldığı, Hint Kınası Sanatına önem verdiği ve ayrıcalık kattığı okuduğum yorumlar ve gözlemlerden anlamak mümkün.

Tabiî ki Hint Kınası bir sanat işidir. Kalıplar ile sabit desenler ile geçiştirilmeyecek derecede ve her seferinde farklılık gözetilen bir sanattır. Her ne kadar kalıplar üzerinden veya sabit olan el alışkanlığı üzerinden aynı tasarımlar ile profesyonel bir görünüm sağlayanların yanı sıra doğaçlama tasarımlar sergileyen işin ehilleri de mevcut görünüyor.

Tabi ki bu sanatı icra edenler, bir zamanlar kendilerine hayranlıkla yaptırdıkları sonrasında öğrenme hevesine girip eğitim sürecinden geçerek uygulayabilir duruma gelen kişiler. Yani öncelikle tasarımı kendinize birkaç sefer uygulatmak ve sonrasında ileri aşamaya doğru yol alınabilmekte.  

Anladığım kadarıyla basit bir kalem ile kağıt üzerinde desen tasarım çizebilme yeteneğine sahip olan için avantajlı bir durum. Önemli olan konusunda deneyimli bu sanata tam anlamıyla hakim kişilerden profesyonel destek almak.

İnternet üzerinden yaptığım kısa bir araştırma neticesinde kendini bu sanata teslim etmiş, Hint Kınası Tasarımları ile ciddi bir yarışa giren tasarımcılara denk geldim. Hint Kınası yaptırmak isteyenler için farklı fiyat tarifelerine sahip çok çeşitli tasarımcılar fazlası ile mevcut görünüyor.

Peki bu sanatı yaptırmaktan öteye geçmek istesek, hobi haline getirip para kazanmak mümkün müdür? Bu kadar tasarımcının geçmişten bu aşamaya yani para kazanabilir hale nasıl geldiklerini araştırıldığında bu sanata ilgili olup, eğitim ve destek ile bulundukları konuma ulaştıklarını anlayabiliriz.

İnternet arama motoruna “hint kınası eğitimi almak istiyorum” yazmanız sizlere belli hobi kurslarının yanı sıra bireysel çalışan tasarımcılardan bir kaçını yakalayabileceğinizi söyleyebilirim.

Blog yazarlığı konusunda çalışmalar yapmam gereği bir blog sayfası özellikle dikkatimi çekti. Nurgül Aksoy isimli bir Hint Kınası Tasarımcısı, oluşturduğu standart bir blog sayfasında yaptığı organizasyonlara ait yazılar ve görseller ile işin hakkını verdiğini, sanatseverlerine takip oluşturma ve ulaşılabilir hale getirdiğini gördüm.

Eğitim programları yaptığı ve blog sayfasında oluşturduğu Katılım Formu ile eğitimcilerine güzel bir kolaylık sağlamış görünüyor. İşini ciddiye alan ve bu standartlarda başka bir eğitim ortamı açan bir tasarımcı dikkatimi çekmedi.

Blog yazılarında gördüğüm kadar ile eğitim alan öğrencilerinin, kendi hallerinde sanatı hobi olarak değerlendirip kazanç kapılarını açtıklarını organizasyonlarda yer aldıklarını gördüm.

Doğaçlama üzerine kurulu bu sanatın geliştirildiğinde ciddi kazançlara ulaştığı, bitmek bilmeyen tükenmeyen bir sanatsever kitlenin varlığı, talep noktasında organizasyonların artık hep bir tık üzerini istediği bu zamanda Hint Kınası gibi bir hobinizin olması sizi avantajlı hale getiriyor.

Önemli olan, tasarım noktasında var olan yeteneğinizi doğaçlama olarak geliştirmek ve sanat eseri oluşturmak.

 
Toplam blog
: 5
: 382
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Sakarya Üniversiyesi Bilgi Yönetimi Mezunu, Bir Kamu Kurumu Çalışanı, Memleketi Ordu, İkameti İst..