Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Hipnoz İle Vajinismus'u Yenmek

Hipnoz İle Vajinismus'u Yenmek
 

Hipnoz İle Vajinismus'u Yenmek


Hipnoz İle Sağlanacak Faydalar

Hipnoz sadece tek bir bireye de uygulanabilmektedir. Eşlerin katılmadığı, bulunmadığı zamanlarda da kişiye hipnoterapi uygulanabilinmektedir.

Vajinismus Nasıl Gelişir?

Hipnoz tedavileri ile geçmişte yaşanılan üstü toz tutmuş korkular açığa çıkabileceği için tedavilere büyük avantaj sağlamaktadır. Bu korkularda; cinsel istismar ve eşe duyulan öfkeler olabilmektedir. Örneğin annesi sürekli babası tarafından şiddet görmüş ve cinsel açıdan annesi istismara uğramış bir genç kız erkeğe öfkeli bir iç duygu geliştirebilecektir.Vajinismus hastalarına Hipnoterapi seansları sırasında bu üzeri kapatılmış duygu suyun üzerine çıkacak ve bu durumun kendisinin yaşadığı durum ile eşit olmadığının farkına varılması sağlanacaktır.

Otohipnoz sayesinde hastalar kendileri için; korku yok, endişe yok gibi kavramlar geliştirebilecek ve kendi kendilerini telkin edebileceklerdir.

Hipnoz sayesinde cinsel istek ve arzu arttırılabilinir bu durum da vajinismus açısından gelişmeye sebep olabilir.

Hipnoz ile kazanılan güven duygusu çok yol kat ettirecektir. Birçok vajinismus yaşayan kadın artık cinsel birleşme umudunu yitirmiş eşlerine bu konuda ‘’yapacak bir şey yok ben asla ilişki yaşayamayacağım ‘’gibi sözler sarf edebilmektedirler. Fakat hipnoz yapılan hastalar bu inançlarından sıyrılabilecektirler. İsteklerinin dışında kollarının hareket ettiğini gören hastalar artık inanç kazanmaya başlayacaklardır. Hipnoz esnasında el anestezisinde iğnelerin batımında hiç his yaşamadıklarını görecek olan kadınlar cinsel birleşimde de kendilerini bu denli rahat bıraktıklarında içlerinde geliştirdikleri aşılması güç olan bu duvarın kalkacağına inanmaya başlarlar.

Vajinismus hastaları hipnoz esnasında geçmişlerine ve ilişki yaşadıkları esnalara bir yolculuğa girerler. Deneyimli hekim bu yolculuk esnasında hastası ile konuşarak sorunun kaynağına inmeyi başarabilir. O anda hissettiği gözünün önüne gelen sahne ya da engel olan durum açığa çıkartılarak bu konu üzerine bir rahatlama sağlanabilir.

Hipnoz çoğu kez bu başarıları sağlasa da tek başına mucizevi bir şekilde vajinismusu yok edecek bir tedavi değildir. Ancak başka yöntemler eşliğinde uygulanırsa tedavi tamamlanabilir.

Vajinismus hastasına inandırılmak istenen anatomik yapıdır. Hasta kafasında aşamadığı bu yolları hipnoterapi ile doktoruyla aşmaya çalışır. Çıkılan yolculuk esnasında çıkan pürüzlerin nedenleri bulunur ve bu pürüzlerle savaşmak için yöntemler üzerinde konuşulur. Beyine yerleştirilen bu mesajlar ilişki esnasında hasta tarafından iletilebilinirse sorunda ortadan kalkacaktır. Kasılmanın önüne geçebilecek olan korkuları beynin bir bölümüne yerleştirmeye çalışmak oldukça zor olabilir. Hipno terapi seansları ile vajinismus hastasının diğer tedavilerinin de eş zamanlı gidiyor olması gerekecektir.

Vajinismusu kabul etmek tek kişi için yeterli değildir. Eşlerin bu konu için uyumlu ve anlayışlı olması gerekmektedir. Aile baskısı ve ilk gece tabuları kadın ve erkek tarafından yenilmeli ve eğer gerekli ise eş de bu konu için yardım almalıdır. Kadın vücudunda yaşadığı bu sıkıntıyı simgeselleştirebilirse bu simgeden kurtulmak daha kolay olacaktır. Hipnoz ile ulaşılan bu korkunun temsili simgesi artık açığa çıkacak ve yönetmek daha kolay olacaktır.

Op. Dr. Ayşe Duman

www.ayseduman.com

www.facebook.com/DrAyseDuman

 
Toplam blog
: 15
: 3054
Kayıt tarihi
: 21.01.13
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı / Hipnoterapist / Cinsel Terapist   ..