Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '21

 
Kategori
Tarih
 

Hira Mağarası

Hira Mağarası

 

Biliyorsunuz İslam’da da mağara çok önemlidir. Hazreti Peygamberimize (sav) ilk vahyin indiği yer bir mağaradır. Ayrıca hicret sırasında Hazreti Ebubekir ile saklandığı yerde bir mağaradır.”

Atlas:

“Haklısınız. Bize biraz anlatabilir misiniz?”
“Anlatırım.

Peygamber Efendimize ilk vahyin indiği yer Hira mağarasıdır. Peygamber efendimiz, yıllarca o mağaraya gidermiş. Ramazan ayında özellikle gider tefekkür, ibadet ve dua edermiş. Yine bir Ramazan ayında; peygamber Efendimiz, Hira’daki mağaraya çekilmiş, gönlü ve bütün varlığı ile Allah'a yönelmiş… İşte bu sırada meleklerin en büyüğü olan Cebrail (a.s.), Allah'ın emriyle peygamberimize gelerek Oku!’ demiş. Bu emri üç defa tekrarlamış. Peygamber Efendimiz:

‘Ne okuyayım?’ demiş. Cebrail (a.s.), Kur'an-ı Kerim'den beş ayeti tebliğ etmiş. Böylece ilk vahiy gelmiş. Kur'an-ı Kerim böylelikle nazil olmaya başlamış.”

 

Atlas:

“Vahiy hocam. Onu tahmin ediyorum tabi. Birde sizden duymak isterim.”

“Vahiy: Allah tarafından doğrudan doğruya veya elçi vasıtasıyla Peygamberlere bildirilen ve kesinlik ifade eden bilgidir.”

Timuçin Akyol:

“İkinci mağara olayını da anlatır mısınız hocam.”

“Anlatacağım. 

 

Mekke’li kâfirlere yakalanmamak için, Hazreti Ebu Bekir’le birlikte Peygamber Efendimiz (sas) Sevr mağarasına gittiler. Ebu Kürz ve peşindeki insanlar Sevr Mağarasına çıkan izleri tespit etmişler… O sırada neler olmuş biliyor musunuz? Mağara ağzına bir örümcek ağlarını tamamen örmüş. Ağları kapıyı tamamen örtüyormuş. Bir güvercin, bu ağlara hemen bir yuva yapmış. Yuvaya yumurtlamış. Üstüne de yatmış. Kapının önünde bir ağaç yükselmiş. Ebu Kürz, bakmış ki, örümcek ağı tüm mağara kapısını kaplamış, güvercin uçmuş yumurtaları orada duruyor.

 

“Buraya nasıl girsinler diye düşünmüş, çekmiş gitmişler.”

 

Nazan Şara Şatana Kitaplarından…

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....