Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hokkabaz'ın tılsımı

Hokkabaz'ın tılsımı
 

www.pazarlamacıyızbiz.wordpress.com'dan alıntıdır


Hayat bir ilüzyon....göz yanılması. Hayata, olaylara, insanlara bakışımız o kadar taraflı ki algıladıklarımız tamamen bize yansıyan, inanmak istediklerimizi gösteren şekilde işliyor. Ne yazık ki akılla kalp arasındaki yolu uzun tuttuğumuz için üç beş kelimenin içinde gelişiyor yaşamlarımız.

Hepimizin elinde bir tılsım savuruyoruz olduğumuz yere, nereye savrulacağını bilmeden... Hepimiz birer peri olduğumuzu sanarak konuyoruz uçmayı bilmeden yüreklere gelişigüzel. Oysaki hiçbir şey göründüğü, duyulduğu gibi değil. Olan biteni yani gerçeği anlamak insanın kendisine yakın olmasıyla ilintilidir ki bu hayatın bağlarını beline dolamaktır. Bilinmelidir ki hayat peşin alıp veresiye verir. Yani bazen mutluluklar büyümek için hüzünlerle beslenir. Yani bazen her şey göründüğünün tam tersidir ve belki de mutluluk cümleyi tersten okumakla mümkün olabilir.

İşte hepimizi aynı gökkube altında toplayan dünyamız bunu, hayatımızda olan fakat varlığından haberdar olmadığımız Hokkabazlarla(!!! )daha güzel kılabilmektedir .Onlar ki hayatları her ne kadar etiketlemelerle, haksız sıfatlarla gölgelense de tebessümle çerçevelemeyi başarabilmektedirler.Onlar aslında çekilmez denilen dünyayı omuzlarda taşıyanlardır. Bazı Hokkabazlarsa(!!!)tüm gerçekliğiyle yıkarlar ümitleri, o insanların ellerini tutunca yüreklerine ulaşamazsınız. Bu yüzden hemen yanıbaşınızda duran insanlara birkez de alıcı gözlerle bakın. Gördükleriniz iz bırakanlardan mı yoksa adımları takip edenlerden mi???

 
Toplam blog
: 8
: 454
Kayıt tarihi
: 20.05.07
 
 

Her birimiz harflerin kostümünü giyip çıkıyoruz hayata. Bazen dünya, bazense kostümlerimiz dar geliy..