Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Hollanda Büyükelçisi Kurpershoek’ten Başkan Özcan’a ziyaret...

Hollanda Büyükelçisi Kurpershoek’ten Başkan Özcan’a ziyaret...
 

Başkan Özcan'ın bu seferki konuğu Hollanda Büyükelçisi oldu...


Adana ve Gaziantep’ten sonra Mersin’i ziyaret ettiğini belirten Hollanda Büyükelçisi Dr. Kupershoek, Türkiye’nin bu bölümünün çok önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade etti. Mersin’in Hollanda ile olan iyi ilişkilerini daha da ilerletme gayretinde olduklarını kaydeden Büyükelçi Kurpershoek, Hollanda ile Mersin’in başta liman olmak üzere, tarımsal üretim, sulama ve katı atık yönetimi gibi konularda işbirliği yapabileceğini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in il genelindeki toplam nüfusunun 1 milyon 650 bin olduğunu ve bu nüfusun yarısının Büyükşehir sınırları içinde yaşadığını ifade etti. Mersin’in 321 kilometre sahil şeridine sahip olduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, “Kentimiz vergi sıralamasında Türkiye beşincisi, nüfus yoğunluğu açısından da Türkiye’nin sekizinci büyük kentidir. Mersin Limanı Türkiye’nin en büyük limanlarından birisi olma özelliğini taşımaktadır. Kentimiz dağ ve deniz arasında kısa bir mesafeye sahip konumdadır” dedi.

Mersin’de tarıma dayalı ekonomi, turizm ve lojistiğe büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Yeni Çevre Planı’nda lojistik alan için geniş bir yer ayırdık. Ayrıca turizmin gelişmesi için Kazanlı-Seyhan adı verilen projenin hayata geçmesi ile 10 bin yataklı tatil köyleri hizmete girecek” dedi.

Turizme önemli katkı sağlayacak olan projelerden birisi olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının yüzde 95’lik kısmını sona erdirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin ettiğimiz 60 milyon euroluk kredi ile yapımı son aşamaya gelen atıksu arıtma tesisinde 3-4 ay içinde deneme çalışmaları yapılacak ve en geç 1 yıl içinde Mersin’in denizini tamamen temizlemiş olacağız. Ayrıca Hollanda’da çok yaygın olan 40 kilometrelik Hafif Raylı Sistem projemizi hayata geçirmek için, yap-işlet yöntemi ile ilgili olarak Hollanda’lı şirketlerle görüşmeye hazırız. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak katı atık düzenli depolama alanını hayata geçirdik. Bu bağlamda Avrupa’da yaygın olan yakma ve çürütme sistemini, yeni kurduğumuz düzenli katı atık depolama tesisinin yanına kurmak istiyoruz. Bu konuda da Hollanda’lı teknik elemanlarla ve şirketlerle görüşmek isteriz” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Hollanda Ankara Büyükelçisi Dr. Marcel Kurpershoek’e bir plaket takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..