Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Deneme
 

Hrant Dink

Hrant Dink
 

Korku unutturur mu?

Olsa olsa unutmuş gibi yaptırır oyunda biraz daha eğlenmek, galibiyetine çıkacak yolları sağlama almak için.

Sinsi ve kusursuz izleyendir korku; dirençle beslenir. Fazlasıyla kibirlidir, kendini hatırlatmasını bilir! Usta bir kılık değiştirendir; algının dolambaçlı yollarındaki açıkları kollar, tohumlarını serpmek, günü geldiğinde kim bilir hangi paradigmanın mesnetsiz düzlüğünde yeşermek için.

Dallanır, budaklanır, şahlanır. Gürültücü haykırışlarında tatminle zevkten mest olur.

Sana, bana, bize, sisteme bürünür, ödleri titretirken akıl, edep, asap ne varsa yolunda siler süpürür. Bir mercek yerleştirmiştir boş baktığımız yerlere, cüceyi deve, ayakları baş, iyiliği riya, yardımı paranoya, sevmeleri ihanet görelim diye… O hep sömürür!

Bir müşkülü vardır görünmez kılamadığı bu dev’in; nice ‘olmak’lar arasında, bir küçük yamasıdır yalnızca zahiri benliklerin!

Beşer, şaşı bakmasa şaşıracak, tersini düzünü anlayacak, güdülmese şahlanacak, insan olmak kazanacak, kara kara büyücülerin, kara kara korucularının kolladığı karanlık duvarlar bir bir yıkılacak, alaca bulaca işleri bozulacak, hükümsüz kılınacak, her yer pür’ü pak aydınlanacak…

Bu ışıkta kendini gören insanoğlu bakacak ki, hepimiz Türk’üz, hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Yahudi’yiz, hepimiz Sünni’yiz, hepimiz Alevi’yiz, hepimiz Türkmen’iz, hepimiz Kürt’üz, hepimiz Laz’ız, hepimiz Çerkez’iz, hepimiz Rum’uz, hepimiz Süryani’yiz… Biz hepimiz Millet’iz, hepimiz Devlet’iz, ışıl ışıl bir mozaiğin pırıl pırıl sesleriyiz, gelenekten geleneğe rengarenk cümbüşüyüz kültürlerin..

Kanla beslemeden yeryüzü toprağını, lanetin kesif kokusuyla mezarlığa çevirmeden dünyayı omuz omuza, yürek yüreğe, tehdit değil teklik’iz, az değil çok’uz, hepimiz çoğunluğuz, biz aslında çoğunlukla insanız!!!

Korku krallığının çıplak kralınadır bugünkü serzenişimiz; “Biz senin her yerini gördük artık!”

Bundan tam bir yıl önce, sonsuzluğa kanat çırpan tedirgin güvercinin barışı demirleyerek kenetlediği tüm korkusuz yüreklere başsağlığı, insan’dan umudu yitirmeme sabrı diliyorum.

19/01/2008

 
Toplam blog
: 20
: 482
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

1975 İstanbul doğumluyum. Antalya'da yaşıyorum. ..