Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Hükümet ve vergi cezaları

Hükümet ve vergi cezaları
 

Başbakan ve medya patronu Doğan'ın karşılaşmasında sonuç ne olacak?


4.581.265.477 ( Dört milyar beş yüz sensen bir milyon iki yüz altmış beş bin dört yüz yetmiş yedi Tük Lirası) Doğan grubuna verilen bu ceza ile ilgili basında çıkan haberlerde grubun bazı vergi kurallarını ihlal ettiği ve Doğan grubuna bağlı kuruluşlarda vergi kanuna ve kamu kanuna uygun davranmadığı kısacası yasalara uymadığı söyleniyor.

<ı>Peki şimdi Doğan Grubuna ne olacak?

Kanal D, Star, D reklam (production), Milliyet ve Hürriyet, alışveriş sitesi olan Hepsiburada daha birçok kurumu içinde bulunduran Doğan Grubuna Türk vergi tarihindeki en büyük cezanın verilmesi doğru bir davranış mı? Bunu açıklamaya çalışacağım. Türkiye’de varlığı sürdüren şirket, grup, kurum her ne olursa olsun kanunlarda belirtilen kurallara uymak zorundadır. Bu kim olursa olsun kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu bilinmektedir. Eğer gerçekten vergi kaçırdığı ve bilinenler üzerinde yasaların çiğnediği doğruysa gerekenin yapılması en adil davranış olacaktır.

<ı>Perdenin arkası?

Doğan grubuna kesilen bu vergi cezası daha öncede aynı hükümetin iktidar olduğu ve bakanları olan AKP hükümeti 2002’den bu yana neden bu kadar bekledi? Ne oldu da 2009 yılında böyle bir ceza verilme gereği duyuldu? Önceden biliniyorsa neden şimdi ceza kesildi? Bu soruların cevabını vermiyorum. Objektif olarak olayı incelediğimde bazı kanunları çiğnemiş bir grup için gereğinin yapılması en doğru karardır. Fakat bunu yaparken böyle büyük bir kurumda çalışanları da düşünmek lazımdır. Borsada hisse alan vatandaşı da Aydın Doğan da dahil adil bir yargıla olmalıdır. Yukarıda yanıtsız bıraktığım sorularda eğer siyasi olarak böyle bir cezaya bu kadar göz yumulduysa iktidar tarafında o zaman bizlerin vatandaşlığı sorgulanmalıdır.

Adeletin yerini bulması ve adil olunması, düşünce özgürlüğü olması umuduyla… gerçekleri yazınca demek ki sansüre uğruyoruz. Oysa objektif olmanız gerekirdi.

S&S

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..