Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '15

 
Kategori
Siyaset
 

Hüner, çirkinliklerden güzellik yaratabilmektedir

Hüner, çirkinliklerden güzellik yaratabilmektedir
 

 
İlker Başbuğ 1980 yılı sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde yapılanlar hatadır, keşke yapılmasaydı demiş. Haklıdır, insanlara suçlu da olsa işkence yapılmamalı. Hukuk gereken cezayı vermeli. Ancak maharet, yapılan yanlışlığı anlayıp bir daha yapmamak. Doğru yaşam böyle gelişiyor. Yapılan yanlışlığın bir bedeli oluyor. O zaman bu bedeli Kürt'ler ödedi. Şimdi de onlar Türkiye'ye bedel ödetiyorlar. Toplumsal yaşam , demokrasi böyle birşey, sosyolojik süreç on yılları alıyor.
 
Sonunda çirkinliklerden  güzellikler doğuyorsa o size bedeli bir şekilde ödenmiş ürün olarak kalıyor.
 
CHP başkanı Kemal bey dini siyasete alet etmek ihanettir demiş. Haklıdır, ancak bu söylemleri kilişe cümleler yerine içselleştirmek gerekir. Bu konuşmalar tek başına birşey ifade etmez havada kalır, zemin bulmaz.
 
İktidar siyasette dini önceliğe koymaktadır. Eğitim ortalaması 6,6 yıl olan halka devamlı dini pompalaması, bir anlamda halkı kandırması, çalışma alanı devlet olması gerekirken devamlı dine girmesi doğru değildir. Diğer taraftan manevi dünya ile uğraşmak için köşesine çekilmesi gerekenlerin , devleti ele geçirme plan ve uygulamaları ibretle izlenmektedir.
 
Yapılanların ülkemize ne kadar zarar verdiği açıktır. Aslında bu durumu üzülerek değil , sevinerek izlemeliyiz. Yapılanların ne kadar yanlış olduğunu ve tekrarlanmaması gerektiğini içselleştirmek gerekir. Aslında unuttuğumuz güzelliklerin hatırlanması açısından önemlidir. Elbette yaşananların da bir bedeli var. Bu bedeli zaman zaman inanan kesim ödüyor zaman zaman inanmayanlar.
 
Birileri kitabı yazıyor, birileri okuyor,birileri yazılan kitapla hemfikir değil birilerinde kitapla mitapla ilgisi olmayan kitapsızlar. Peki bunları nasıl bir araya getireceksiniz?
 
Abuk sabuk politikalar yerine düzgün uygulamalar ortak değer yaratır, değişiklikleri sistemin içine çeker.
 
Bakın Yunanistan’da yapılan seçimde yeni nesil politikacı çıktı. Ben ateistim, inancım yok dedi ve ortodoks inancı güçlü Yunanistan’ da iktidar oldu. 
 
Onun inancı kendisini ilgilendirir. Halk adayı ataistliği yaygınlaştırsın diye değil , icraat yaparak kötü durumu iyileştirsin diye  iktidara taşıyor. 
 
Bizim iktidar rekabetine gireceklerden beklentimiz ülkeyi düze çıkartmalarıdır .
 
Evrensel olmayı, demokrasinin gereklerini yerine getirmeyi unutmadan....
 
Toplam blog
: 43
: 235
Kayıt tarihi
: 21.11.12
 
 

Mühendisim. Spor, müzik, yemek, yazmak özel zevklerimdir. ..