Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
Teknoloji
 

iPhone 4s - 5 - 5s şeytan üçgeni

iPhone 4s - 5 - 5s şeytan üçgeni
 

Sizce hangisi?


Geçtiğimiz aylarda Apple tarafından piyasaya sürülen iPhone 5 beraberinde birçok tartışmayı da getirdi.

-4s yeterli miydi?

-5 parasını hak ediyor mu?

-Yoksa biraz daha bekleyip yaz aylarının sonuna doğru piyasaya sürülecek olan 5s mi alınmalı?

5s’in hepsinden üstün olacağı kesin. O bir yana, şu an en önemli soru işareti 4s ve 5 arasındaki durum. Daha ince ve hafif olan yeni tasarımı beğenip beğenmemek herkesin kendi zevkine kalmış. Üzerinde çok durmanın anlamı yok fakat burada dikkat edilecek en önemli husus alüminyum malzemeden üretilen iPhone 5’in önceki model olan 4 ve 4s’ in cam yüzeyine nazaran oldukça dayanıksız ve çabuk çizilebiliyor olması. Kılıf, jelatin gibi alternatif çözümler olsa da güncel piyasa fiyatı 2000 küsür TL olan bir telefonu alan kullanıcı için buna mecbur bırakılmak çok can sıkıcı. Yakında piyasaya çıkaracakları 5s ile buna çözüm bulurlar mı bilinmez ama bu sebep bile bir çok kişiyi fiyatı iyice düşen 4 ve 4s’e yöneltti.

5’in artıları fazlaca bunlardan bazuları ise şunlar: Daha geniş ve canlı ekran, ince hafif tasarım, üstün işletim sistemi, geliştirilmiş mikrofon teknolojisi ve ses çıkışı, güçlü batarya, ön kamera kalitesi, video çekerken fotoğraf çekebilme, çoğu bakımdan daha hızlı bir cihaz.

Benim görüşüm 5s beklenmeli çünkü piyasaya sürülmesine az kaldı. 5s bütçemi aşar diyenler için 5, tasarımını beğenmedim hem de çiziliyormuş zaten diyenler için ise 4s gayet tatmin edici olacaktır.

 
Toplam blog
: 9
: 1376
Kayıt tarihi
: 28.01.13
 
 

Hukuk okumakla meşgul. ..