Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

İbo'ya mektuplar -1

İbo'ya mektuplar -1
 

Sevgili Kardeşim,

Merhaba, nasılsın iyi misin?

Bir şey var aklımda söylemek istedim sana.

Ülkenin yakın tarihte yaşadığı olayları, kaç tane katırın üstüne yüklesen taşıyabilir acaba?

Ulen katıra yazık olur eşeğe yükle, yüküne küfür ede ede 80 darbesinin günlüklerinin yakıldığı yere götür, eşekle beraber çukura at gel diyeceksin bilmiyor muyum sanki? Acaba bununla bana ne anlatmak isteyeceksin? Yahu bugün bişey anlamak istemiyorum, imalı konuşmalar yapma bana. Katırı, eşeği nerden bulacağım kardeşim? Hem yük hayvanı, hem dört ayaklı, iki uzun kulaklı...Çevremde iki ayaklılar var, yazık taşıyamazlar. En iyisi mi gel, biz keyfimizi bozmayalım.

Çorum ilimizden bir vatandaş eşeğin üstüne samanı bindirmiş, eşek yürüyemeyince de samanı indirip kendisi binmiş. Yükü azalan eşek, can havliyle koşmaya başlamış. Vatandaş durumun samanla ilgili olduğunu anlayınca, samanı kucağına alıp, öyle binmiş eşeğe. 'Hooo hooo yürü bakalım yükünü s......ğim.' demiş ya, acaba 80 darbesini gerçekleştirenlere de böyle mi yapalım ne dersin kardeşim? ( Mehmet Çatal, bahsedilen sen değilsin kardeşim :) )

Öyle düşünüyorum ben,  ülkenin son dönemde de, yakın dönemde de yaşadığı bütün sorunların sebebi, 80 darbesidir kardeşim. Ya da bunu gerçekleştirenlerin yürüttükleri politikalardır. Sorunlarıyla yüzleşmekten çok, sorunlarının üzerine toprak atmak, sorunu çıkaranlara 'cop' sokmak ile vakit harcamışlardır.

Bu sorunları cezaevlerine doldurup, işkence, kış, kıyamet... Cezaevinden çıkanlar, onuru kırılmış, askere, polise, devlete düşman olup çıkmışlardır 'dağ'a. Faili meçhul cinayetlerle öldürülenlerin yakınları öç almaya yeminli, her yeri bombalamay yemin etmiştir. Köyleri boşaltılan, anasına bacısına tecavüz edilenler, bombayı vüvuduna bağlayıp paramparça olmuşlardır.

Ülkenin meclisi, merdivenlerden yuvarlananlara; askeriyesi dininden nefret edenlere; eğitimi dar kalıplı düşünen, koyun yetiştirenlere emanet bu günlere geldik. Şimdi, bu kadar sorunun nereden kaynaklandığını düşünmemize gerek yok. Gerçek açıktır. Fakat çözümü sislidir.

En iyisi gel, biz çocuklarımızı böyle eğitmeyelim. Ülkenin sorunlarına duyarlı, ileri görüşlü ve farklılıklara saygı duyan, sorunlarıyla yüzleşmeyi bilen bir anlayışla yetiştirelim. Ülkeye hizmet etmenin sadece polis, asker ve milletvekilliği ile değil; diğer bütün mesleklerle de olabileceğini onlara öğretelim. Kardeşçe yaşamayı öğretelim kardeşim.

Gözlerinden öper, cevabını beklerim.

Eyvallah kardeşim..

 
Toplam blog
: 17
: 684
Kayıt tarihi
: 29.02.12
 
 

 Baskı, yönlendirme ve nasihatin kendine olsun. Yürü bakalım.     ..