Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

İbrahim Tatlıses üzdü

İbrahim Tatlıses üzdü
 

İbrahim Tatlıses


Sevilen sanatçı İbrahim Tatlıses Maslakta yapılan suikast de ağır yaralandı. Asistanı Buket Çakıcı da ağır yaralandı. Topluma mal olmuş, sevilen bir insanın bu durumu ülkede deprem etkisi yarattı üzüntü ve tepki büyük oldu. Şimdi herkes bekleyiş içinde ve dua etmekten başka yapacakları bir şey yok. Ardı ardına ameliyata alınıyor ve yoğun bakımdan çıkamıyor. Kısmi felç olduğu söyleniyor. Doktorlar endişeli, önemli olan Tatlıses’i yaşatmamız diyorlar. Bu açıklamalarda umutları biraz zayıflatıyor. Kardeşi Hüseyin Tatlı bundan sonra eskisi gibi olmaz sevenleri plaklardan dinler diyor. 

Bu suikast’i yapanlara öfkem büyük fakat İbrahim Tatlıses’e de içten içe kızıyorum. İnsan sevdiği insana kızar mı denebilir ancak bu başka bir psikolojik davranış evet kızıyorum çünkü uzun yıllar şov dünyasında yerini aldı bir taraftan da başka ticari işlerini götürüyordu. Son yıllarda ise Kuzey Irak’a ağırlık verdi oraya yatırım yaptı. Bu neyin yatırımı idi kime hizmet idi? Zira kalıcı yatırımlardı ve Irak'lı ortakları vardı. Nihayetin de anlaşmazlıklar çekişmeler hatta hasımlık derecesine varan kinlenmeler olduğu söylendi. Alacaklarının olduğu tahsil edemediği, zor durumda bırakıldığı, tehdit edildiği söylendi. 

Bana göre Kuzey Irak’a yatırım yapmak düşündürücü!.. İç çatışmaların olduğu Saddam sendromundan henüz kurtulmaya çalışan Amerika'nın müdahalesi ile yüz binlerce vatandaşını kaybeden Irak'ta belki yapılaşma ihtiyacı mevcuttu ve sadece İbrahim Tatlıses değil bir çok iş adamımızın bu ülkeye müteahhitlik yaptığını bazılarının da yatırım yaptığını biliyoruz. 

Buradaki pastadan payını almak isteyen yatırımcıların büyük bir kısmı yüzünü kuzey Irak’ döndü. Kuzey Irak da sular durulmuş ve kontrol altında gibi görünse de bana göre arı kovanından farksız. Ve buraya yatırım yapanların bir takım riskleri göze almaları gerek. 

İbrahim Tatlıses de böyle kaoslu bir bölgeye yatırım yapmakla arı kovanına çomak soktu. Anlamadığım onca nakliye kamyonlarının gasp edildiği şoförlerimizin rehin alınmasına rağmen nakliye sektörünün inatla Irak’a sefer yapmaları. Bana göre bilhassa Kuzey Irak tecrit edilmesi gereken bir bölge fakat inadına siyasi adımlar atılmakta. Adamlar Kürdistan’ı kurduk diyorlar, düne kadar Kürdistan’ı tanımayan Türkiye bugün görüşmeler yapıyor ve Kürdistan kelimesini telaffuz ediyor. 

İbrahim Tatlıses girişimci ruhuyla bu şartlara rağmen kuzey Irak’a yatırım yapmayı tercih etti. 

Son programında samimi açıklamalar yaptı. Neyin peşindeyiz neyin hıncındayız, ben buradayım bazıları nerede diye serzenişte bulundu göndermeler yaptı. İzleyici olarak dolandırılmış ve bununla beraber sıkıntı olduğu ifadelerinden anlıyorduk. Sonrasında korkulan oldu ve suikast’e uğradı. Kendisine acil şifalar diliyoruz. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..