Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Kıbrıs' ta neler oluyor?

Kıbrıs' ta neler oluyor?
 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 

Kıbrıs' ta neler oluyor ve biz ülke olarak niye sessiz kalıyoruz. Almanya Başbakanı Güney Rum kesimini ziyaret ediyor. Yunan başbakanı konuk olarak geldiği memleketimizde misafirliğini bilmeyip ülkemizi Kıbrıs' ta işgalci ilan ediyor. İsrail Akdeniz'in her yerinde doğal gaz, petrol arıyor. Basketbolcularımız Güney Rum kesiminde dayak yiyor. Memleketimi yönetenler ise sözde Arap Kardeşlerimizi (!) ziyarete gidiyorlar, Kıbrıs' la hiç ilgileri yok. Sözde dost ve sevecen olan Yunan başbakanı bize göre terbiyesizlik ama ülkesine göre başbakanlık, büyüklük yapıyor ama ülkemizde ses ve seda çıkmıyor. Herkes sessiz, Kıbrıs sessiz. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayın Denktaş' tan sonra asla Türkiyeli olmadı ve sustu kaldı. Denktaş' tan sonra gelenler ülkeyi asla iyi yönetmediler ya da Türkiye hükümetlerince yeterli desteği alamadılar ve uluslararası kamuoyunda sessiz, yalnız ve desteksiz kalmaya mahkum oldular. Kıbrıs' ta sürekli olarak kaybeden biz oluyoruz. Güney Kıbrıs Rum kesimi dediğimiz ülke (çünkü bir ülke); 

Avrupa birliğine üye ve adı Güney Kıbrıs değil Kıbrıs olarak geçiyor. 

Avrupa da pek çok ülke tarafından tanınıyor. 

Avrupa da spor müsabakalarında takımları yer alıyor ve maç yapıyorlar. 

Yunanistan tarafından adam gibi destekleniyorlar. 

Kıbrıs ne zaman satıldı da bu ülkenin haberi yok ? Kıbrıs mutlaka bu Gümrük birliği, Avrupa birliği ya da birleşmiş milletlerle yapılan görüşmelerin birinde satıldı ama bizim hala haberimiz yok? Çok sevdiğimiz İran, Irak, Pakistan, Filistin ve diğer Arap ülkelerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' ni tanıma gücü yeten bir ülke var mı ? 

Kıbrıs ülkemizin Akdeniz açılan önemli bir kapısıdır ve mutlaka o kapı açık bulunmalıdır. Akdeniz'in altı petrol ve doğal gaz dolu ve Kıbrıs her zaman bizim için stratejik olarak önemli. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..