Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İç Sesimize Güvenmek

Yaşam süreci içinde daima mantıklı olmak öğretildi. Duygularımızı hep ikinci plana ittik. Mantıklı ol, mantıklı davran, mantıklı hareket diye diye içimizi duyamaz hale geldik.

Fakat insanı insan yapan en önemli şeyin duygular olduğunu unuttu bunu bize söyleyenler. Duygular olmadan nasıl bir dünya olabilir? Duygularımızı göstermezsek nasıl bir insan oluruz? Buz gibi değil mi? Hani yüzlerinden sayısız estetik olup gülseler de ağlasalar da aynı donuk ifade olan yüzlerle konuşurken hissettiklerimiz nasıl hissettiriyor sizce?

İç sesimiz her zaman bizimle birlikteydi ancak çok azımız içimizi dinledik. Sezgilerimiz nasıl ve ne zaman öğrendiğimizi bilmediğimiz bilgilerimizdir. Önce hisseder sonra ne olduğunu mantığımızla anlamaya çalışırız. Bedenimizin verdiği tepkiler mantığımızdan yani bilincimizden önde gidiyor. Sezgi dediğimiz şeyse bilimsel olarak kanıtlanamayan bir durum şimdilik. Sezgilerimizi deneyimlerimizden kazandıklarımızla oluşturuyoruz farkına varmadan. Şimdi bu ön hatırlatmadan sonra size bazen unuttuğumuz bir özelliğimizi tekrardan hatırlatmak istedim. İç sesimizi dinlemek! Minik bir egzersiz yardımıyla bunun ne kadar doğru bir tercih olduğunu anlayacağız. Yapacağımız her işte alacağımız her kararda önce sezgilerimize dönüp onları dinleyerek harekete geçmek ve ayrıca her yaptığımızı da not almamız gerekiyor. Sonra dönüp baktığımızda iç sesimiz bizi doğru mu yönlendirdi hatalı mı yönlendirdi test etmiş oluruz. İçimizdeki ses yapma diyorsa, biraz bekleyip tekrar değerlendirelim ama içimizdeki o ses rahatsız edecek şekilde  “YAPMA” diyorsa yapmayalım. İç sesimiz bir şey için olumlu sinyaller veriyorsa hemen atlamayalım. Biraz bekleyip tekrardan değerlendirelim. İçimiz “EVET” diyorsa yapalım. Bu uygulamayı bir hafta denesek en azından bazı noktaları fark edebiliriz. Çoğu kişiden şu yakınmayı duyuyorum.  İçimdeki sesi dinledim ama dinlememeliymişim. İçimizdeki sesle dürtülerimizi karıştırmayalım lütfen. İçimizdeki sesin içinde hem mantık vardır hem de duygu. Fakat dürtülerimiz tamamen duygusal ihtiyaçlar doğrultusunda hareket etmemizi ifade eder. Benimle hangisi konuşuyor ben anlayamıyorum diyorsanız önce sakin kalmayı deneyin. Bedeninizi ve içinizi sükût içinde dinlemeyi öğrenmeniz gerekiyor.  Ben bunu dinlemeyi meditasyonla öğrendim. Bazıları inzivaya çekilerek öğreniyor bazıları da hayatın içinde tepkilerini kontrol ederek. Yol bizim yolumuz. Önce biz den geçiyor. Kendimizi ne kadar tanıyorsak o kadar mutluyuz.

Sevgi dolu bir gün dilerim.

 
Toplam blog
: 23
: 132
Kayıt tarihi
: 03.10.18
 
 

insan ve insana ait her türlü olguyla ilgilenen, psikoloji eğilimi olan, astrolojiyi çok seven, h..