Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

İçi mantar ve sebze karışımlı patates köftesi

İçi mantar ve sebze karışımlı patates köftesi
 

İçi mantarlı patates köftesi görsel netten alıntı


Özellikle çocuklar sebzeleri kolay yemiyorlar, ama patatesi severler. O nedenle patatesin içine çeşitli sebzeler koyarak köfte yapıp yedirebiliriz. 
Ayrıca sabah kahvaltısına 5 çayına davet ettiğimiz misafirlerimize de ikram edebiliriz.
Tarifi: 7 adet patates haşlanır, soyulur ve rendelenir. İçine 1 adet yumurta, 2 kaşık galeta unu isteye bağlı biraz tuz iyice yoğrulur, bir kapta bekletilir.
 
İç malzemesi: 6 adet mantar iyice yıkanır üstü temizlenir, sirkeli ve tuzlu sudan geçirilip küçük, küçük kıyılır. 1 baş soğan ince, ince kıyılır 1 kaşık tereyağı veya 2 kaşık sıvı yağda kavrulur, içine küçük kıyılmış mantarlar atılır birlikte çevrilir, yarım demet yıkanıp kıyılmış maydanoz, isteyen yıkanıp küçük kıyılmış ıspanak konur, isteye bağlı az tuz bir çay kaşığından az karabiber, kekik konulur.
Daha önce hazırladığımız patates hamurundan bir parça alınır avuç içinde yassılanır içine biraz harç konulup kapatılır köfte şekli verilir ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ben yağda kızartma yapmıyorum fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Üstüne 1 yumurta, yarım bardak süt ve 2 kaşık sıvı yağ karışımı çırpılarak dökülür ve üzerine kaşar rendesi serpilir 150 derecelik fırında pişirilir. Pişince köfteler servis tabağına alınır ve servise sunulur. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ
 
 
 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..