Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

İçimizdeki Fransızlar! Lille 2 Fenerbahçe 1

İçimizdeki Fransızlar! Lille 2 Fenerbahçe 1
 

Hani bizde bir laf vardır ya “Fransız olma” diye… İşte öyle bir şey!

Lille-Fenerbahçe maçından bahsediyorum.

Bir yanda olabildiğince hızlı, ancak dan dun oynayan bir Lille, öbür yanda iki pası bir araya getiremeyen, nerede sıkışık bir adam varsa ona top atan Fenerbahçe…

Oysa deplasmanda alınacak bir beraberlik Kadıköy’de tur atlamak anlamına gelebilirdi. Ha tur kaçtı mı? Hayır. Aslında bu yenilgi lig ve UEFA Avrupa ligi için hayırlı bile olmuş olabilir.

Ancak deplasmanda beraberlik için sürekli geri oynayarak maça başlamak ancak ve ancak ne yapacağını bilmemenin sinyali olurdu. Hal böyle olunca orta sahada topa basmayı bir türlü beceremeyen, ayağında top tutamayan bir takım görünümünde başladı Fenerbahçe. Hem öylesine toplar kaybetti ki; bu toplar tehlike olarak kaleye doğru geldi..

Bir takımda bu kadar çok Fransız(!) olursa, bu sonuca bakarak sevinmek gerek!

Daha maçın 2. dakikasında golü yiyince birden eskiler aklıma geldi... Ne oluyoruz, yine 5-6 yeme günlerine mi döndük derken, Vederson’un füzesi ile kendimize geldik. Ve yavaş, yavaş maçı dengelerken, 35. dakikada Alex’in kaptığı bir topla çıkılan kontratakta, Guiza Fransızlığını bir kere daha gösterdi! Aynı şekilde 80. dakikada Fransızlığını tekrarladı! Bu Guiza’yı mı Marsilya, Lyon istiyor? Haydi canım sende!

Gelelim takımın içindeki diğer Fransızlara:

Başta kaleci Volkan, neydi o 2. dakikada yediğin gol? Sonra Lugano’nun sakatlığının nüksetmesindeki pozisyonda topa çıkıp almaman, neredeyse ikinci golü yiyorduk. Sonra defansın Fransızları sıralanıyor. Bunlar tabi ki Bilica ve Deniz. Bilica’yı üç metrede rakibi iki metre geçiyor(!) Deniz, Fransızlara yardım ederek Fransızlığını gösterdi! Fransız’ların attığı ikinci golün asistini(!) yaptı. Orta sahada; Emre ve Baroni az biraz Fransızdı. Özer’in ne olduğunu fazla göremedik. Zaten saha içinde hiç yoktu. Sanki konu mankeni diye sahaya konulmuştu!

Daha fazla söze gerek var mı? Bir takımın içinde bu kadar Fransız(!) olursa, bu takım el mahkûm yenilir!

Her şeye rağmen alınan 2-1 lik sonuç tur için yeterlidir. Fenerbahçe bu takımı her halükarda yener. Oynanan maçın sonucu içimizdeki Fransızlar nedeniyle 2-1 bitti. Aslında 2-3 bitmesi gereken bir maçtı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..