Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '19

 
Kategori
Deneme
 

İçimizdeki Güç

Herkese merhaba,

Aslında bugün ne yazacağımı düşünürken yaşadığımız hayatla ilgili yazmak geldi içimden. Hayatla ilgili düşündüğümüzde hepimizin gelecek için belli hayalleri var. Kimimiz bir araba, kimimiz bir iş, kimimiz aşk gibi akla gelmeyecek türlü hayaller kurarız. Ama çoğumuz sonrasında umutsuzluğa kapılarak bu hayallerin olmayacağını düşünürüz. Neden peki?

Hayallerin bir sınırı var mıdır? Ya da hayal kurmanın belli bir kuralı? Şöyle diyebilirsiniz: yaşadığım koşullar bunu yapmaya uygun değil ya da bunu daha önce kimse yapmadı vs. Bizler yapacak cesaret bulamadığımızda kendimizi korumak için bahaneler zinciri bulmayı çok severiz. Ama aslında olay ne biliyor musunuz? İnanmak! Öyle laf olsun diye söylemiyorum gerçekten toplum olarak tüm kalbimizle inanmaya ihtiyacımız var. Şimdi size içimizdeki o güce inandıracak bir kaç örnek vermek istiyorum:

Mesela Aydın'da yaşayan ve serebral palsi hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa. Mustafa ellerini ve ayaklarını kullanamadığı için hayata küsmedi, aksine hayata tüm zorluklara rağmen sımsıkı sarıldı. Sadece burnunu kullanarak bir kitap yazdı. Bu kitabı yazması 7 yılını aldı ama o asla pes etmedi ve sonunda kitabını bastırmayı başardı. Mustafa'ya o günler sorulduğunda burnuyla yazı yazmada çok zorlandığını, klavye üzerinde sürekli eğildiği için boynunda ağrılar olduğunu söyledi. Ama hiçbir şey onu ünlü bir yazar olma hayalinden vazgeçiremedi. Çünkü o başaracağına tüm kalbiyle inanmıştı.

Ya da nerdeyse hepimizin bildiği ve yaptığı çalışmalarla sürekli gündemde olan bir adam var. Elon Musk. Zamanında herkesin deli gözüyle baktığı bir adamken şimdi herkesin gıpta ile baktığı biri haline dönüştü. Neden peki? Çünkü o inandığı hedeflerin peşinden gitti. Ömrü boyunca ona yetecek bir serveti varken tüm parasını Space X ve Tesla'ya yatırdı, risk aldı. Ve başardı.

Demem o ki hepimiz hayatta çeşitli zorluklar yaşayabiriz. Ama o zorlukları atlatacak güç hepimizin içinde fazlasıyla var. Sadece onu çıkaracak, alevlendirecek inanca ihtiyacımız var. Sözlerime veda ederken çok sevdiğim bir söz ile bitirmek istiyorum.''Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir'' Pablo Picasso

 
Toplam blog
: 3
: 163
Kayıt tarihi
: 15.02.19
 
 

Gıda mühendisliği öğrencisi. Aynı zamanda yazmayı seven bir edebiyat meraklısı. ..