Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

İdeal siyasetçi nasıl olmalı?

İdeal siyasetçi nasıl olmalı?
 

Sözle büyük olunmaz. Liderleri eylemleri ölümsüzleştirir. Tıpkı Atatürk gibi...


Bir siyasetçi; sanatçının, yazarın, gazetecinin, filozofun düşünüp söylemesini, bilimadamının fikir, deneyim ve bilgilerini sınama–yanılma yöntemiyle, bilim ışığında gözden geçirmesini; sinemacının, heykeltraşın, ressamın, şairin, mizahçının özgün, özgür, muhalif, aykırı eserler yaratmasını sağladığı oranda; kendisini ve az önce andığımız insanları geleceğe taşır; sonsuzluğa kanatlandırır.

Topluma güven ve cesaret aşılayan, korkmadan düşünmeyi öğreten; ülkesini özgüvenli, geleceğinden emin insanlar coğrafyasına dönüştüren politikacı; siyasetçi kimliğinden devlet adamlığına terfi eder.

İnsan odaklı eğitim anlayışını, sırtını sosyal adalet ilkesine dayamış sağlık modelini , yurdunun ve dünyanın aydınlık geleceğini; ancak ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda kalıcı barışı sağlamakta gören politik yıldızlar; sadece bugünün değil; tüm zamanların en büyük adamları olarak anılacaktır.

Yeryüzünün evrensel acılarını içselleştirebilen, insanlığın ortak sorunlarını yer ve zaman gözetmeden sahiplenebilen, kendi ulusal değerlerine, dünyanın tüm yerel geleneklerine saygılı siyasal kişiliklerin adları; yalnızca başarılı insanlar olarak anılmayıp, Dünya siyaset tarihine de altın harflerle yazılacaktır.

Günü olduğu kadar geleceği de düşünen, vizyonunu, misyonunu ulusal ve uluslararası tarihe dayamış, bir sonraki seçimi değil, gelecek kuşakları kollayacak kadar duyarlı, kişilikli siyaset yapıcılar; hayatla kendilerinden sonra tanışacak tüm kuşakların sonsuz minnetini ve saygısını kazanacaklardır.

Marifet anın değil, geleceğin adamı olmaksa; bunca özelliği aynı bünyede toplamak, büyük yetenek ister. Ve o kabiliyetin dayanacağı dahiyane bir akılla, olağanüstü çapta kavramsal ve matematiksel bir zeka potansiyeli…

Tarih, bu özelikleri göstermiş sayısız örnekle dolu. Elbette her siyasetçi fevkalade lider olacak diye bir kural yok. Ancak çıta ne kadar yüksek tutulursa o kadar iyi. Zira yığınakta yapılan hata savaşın sonuna kadar sürer. Politika her zaman kazanma sanatıysa, bu gerçeği bilerek yola çıkmalı siyasetçi.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.                                                  

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..